Poetski kutak

Pjesme o malim ljudima na rubu egzistencije

slipac
VL FOTO
20.01.2016.
u 07:00

”Ljudi koji su izgubili dušu” naziv je zbirke poezije - književnog prvijenca Olivere Slipac iz Uskoplja, koja je nedavno predstavljena u Sarajevu i Zenici, a jedna od idućih promocija bit će u njezinu rodnom mjestu, piše Večernji list BiH. Knjigu je izdala Hrvatska uzdanica Uskoplje u nakladi od 300 primjeraka.
Autorica ističe kako je njezina ljubav prema poeziji počela još na fakultetu, u vrijeme dok je objavljivala svoje pjesme u studentskim časopisima. Napisala je više od 200 pjesama, od kojih je njih oko četrdeset našlo mjesto u spomenutoj zbirci.
“Kada sjedim s prijateljicama u kafiću, nikada neću primijetiti neke ljude koji su glasni i u središtu pozornosti, već ljude koji su negdje u kutu, koji sjede mirno i razmišljaju, ‘ko zna o čemu. Pišem o ljudima koji su na rubu egzistencije, o običnom malom čovjeku koji je nekada imao bolji život, bio poštovan...”, naglašava ona u razgovoru za Fenu, nadajući se da će njezina iduća knjiga biti drukčija, a pjesme vedrije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?