Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Kultura

Pjesma 'Ustani Bože i smiluj se nama' posvećena žrtvama potresa i hercegovačkim anđelima

05. siječnja 2021. u 07:46 1 komentara 1218 prikaza
fra-sito-mate-bulic

Na službenoj stranici fra Šimuna Šite Ćorića objavljen je i spot za pjesmu "Ustani Bože i smiluj se nama".

"Spomen molitva za sve žrtve potresa Petrinje, Siska, Gline i okolnih sela, te za 8 djevojaka i mladića u Tribistovu", navodi se na službenoj Youtube stranici fra Šimuna Šite Ćorića koji je autor teksta za pjesmu. Pjesmu je otpjevao legendarni Mate Bulić prije nekoliko mjeseci, a koji se trenutno nalazi na liječenju u bolnici i uz kojeg su misli i molitve brojih Hrvata u dvije domovine i u svijetu.

- Pjesma je vidno primjenjiva, nažalost, na ove nesreće strašnog  potresa na Baniji i okolici te stravičnog stradanja osmero djevojaka i mladića u Hercegovini. Ona je molitva za pokojne kao i potpora svim ožalošćenima, ljudima u teškoj nevolji, kad je na poseban način potrebna Božja pomoć. Vjerujemo da ova pjesma ispunja i ovaj svoj cilj i da će i Vas na dobro potaknuti - stoji na službenoj Youtube stranici poznatog hercegovačkog franjevca Šite Ćorića.

  • ABER:

    Uuuuuuhhhh, zalopojke ka i uvik. Na ja, o ukusima se ne raspravlja. Ne volim takvu vrstu glazbe, a narodnjake jos manje.. Zalosno, sto su se mladi otrovali Sa narodnjacima....