Film Jure Pavlovića

"Piknik" dobio Europsku nagradu za najbolji kratkometražni film

pink
12.12.2015.
u 21:26

"Film je imao dugačko i katkad bolno putovanje, ali podržavalo nas je mnogo divnih ljudi", kazao je Pavlović

Kratki igrani film "Piknik" redatelja Jure Pavlovića osvojio je Europsku filmsku nagradu za najbolji kratkometražni film.

"Film je imao dugačko i katkad bolno putovanje, ali podržavalo nas je mnogo divnih ljudi, pa želim zahvaliti svima koji su nam pomogli, te cijeloj ekipi filma", kazao je Pavlović primajući nagradu na ceremoniji dodjela u Berlinu.

Piknik je priča o 15-godišnjem Emiru, koji u društvu nadzornika socijalne službe odlazi u posjet ocu na izdržavanju zatvorske kazne u poluotvorenom odjelu kaznionice na Igmanu. Zbog prometne gužve na sarajevskim cestama oni kasne, pa posjet traje kraće od planiranog.

Režiju filma potpisuje Jure Pavlović, koji zajedno s Džejnom Avdić potpisuje i scenarij filma, za kameru je bio zadužen Almir Fakić, za montažu Dragan Von Petrovic, uloge nose Emir Mušić, Aleksandar Seksan i Senad Alihodžić, a producenti su Luka Venturin i Jure Pavlović iz Sekvence.

Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, Grada Zagreba i SEE Cinema Network.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?