Simfonijski orkestar Mostar otvorio sezonu

'Peća i vuk' oduševili mostarsku publiku

Simfonijski orkestar Mostar
Foto: Damir Boras
1/4
16.10.2023.
u 08:30

Simfonijski orkestar Mostar otvorio sezonu simfonijskom bajkom za najmlađe

U Hrvatskom domu “Herceg Stjepan Kosača”, neobično zanimljivim koncertom “Peća i Vuk” Simfonijski orkestar Mostar započeo je svoju novu sezonu. Riječ je o simfonijskoj bajci Sergeja Prokofjeva, čija se 70. obljetnica smrti obilježava ove godine. Dvorana u Kosači bila je ispunjena s preko 500 djevojčica i dječaka, koji su došli u pratnji svojih roditelja, učiteljica, nastavnica glazbene umjetnosti i ravnateljica osnovnih i glazbenih škola Mostara, Ljubuškog i Širokog Brijega.

Radoznala dječica, s povremenim napetim izrazom lica, jer ipak se radi o vuku, pomno su pratila zbivanja na sceni. Maestro Filip Milošević znalački je ravnao Orkestrom, sastavljenim ovoga puta od mostarskih i sarajevskih glazbenika. Kosača je odzvanjala dječjim smijehom ovacijama i općim oduševljenjem. Odrasli također nisu krili znake zadovoljstva. Moderator Boris Čerkuč ovoga se puta ogledao u ulozi pripovjedača – ulozi kao stvorenoj za njega, jer trebalo je umjeti zadržati pozornost dječice, kako na sadržaj bajke tako i na glazbu, u kojoj su dječica prepoznavala sve likove u instrumentima koji čine simfonijski orkestar. 

Sat vremena nepodijeljene pažnje i uživanja znači samo jedno: Mostarska publika s nestrpljenjem iščekuje sljedeći koncert Simfonijskog orkestra Mostar, a on će se održati 20. studenog 2023. Bit će to 'Noć udaraljki'.
Raster: Mostar i okolica zahvalni su vrijednom radu mostarskih simfoničara, koji su na jednostavan i edukativan način približili djeci klasičnu glazbu. Večer, koju će dječica dugo pamtiti. Kao što reče trogodišnji dječak iz publike, Ivo Papac, koji je s majkom uživao u
koncertu: “Vuk, ne ručati macu!”
Pokrovitelj koncerta je bio Grad Mostar, sponzor „Leda“, a medijski pokrovitelj portal „Bljesak“.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?