Razgovor: Mirsad Purivatra, direktor SFF

Ovo je jedna od najboljih godina za regionalnu kinematografiju

10.08.2018.
u 11:00

Sarajevo je od danas do 17. kolovoza 24. put domaćin filmskog festivala koji je s godinama izrastao u vodeću smotru filmske industrije u regiji i među nekoliko je najvećih u Europi. Pokretač Sarajevo Film Festivala svih ovih godina bio je i danas je Mirsad Purivatra, koji je i ovaj put sa svojim timom na SFF doveo vrhunska filmska ostvarenja i respektabilna imena iz svijeta filma.

Po čemu ćemo pamtiti ovogodišnji SFF? Što je glavna odlika Festivala ovaj put?

- Ovogodišnje izdanje Festivala tek počinje, ali, u pravu ste, već imamo trenutke za pamćenje. SFF je prepoznatljiv po kvalitetnom programu i posebnom ozračju koje ovdje vlada. Činjenica da ove godine u programu imamo više od 50 svjetskih premijera, odnosno više od 50 filmova čiji su autori SFF izabrali za mjesto svog prvog prikazivanja, pokazuje koliko je Festival cijenjen među autorima regije. Ove godine je za sudjelovanje na Festivalu prijavljeno 210 dugometražnih igranih, više od 500 kratkih i studentskih, kao i uobičajeno mnogo dokumentarnih filmova...

Cijeli razgovor čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije