Dragan Babić

Ovisnici su zarobljenici vlastitih strasti

03.06.2016.
u 08:00

Ovaj je vikend u Mostaru u znaku dva iznimno značajna događaja iz područja psihijatrije. Tako će večeras (petak, 3. 6.) u 19 sati u hotelu Ero biti predstavljena knjiga, sveučilišni udžbenik, prof. dr. Dragana Babića i suradnika “Psihoaktivne tvari”, a sutra će biti održana 13. mostarska psihijatrijska subota na kojoj će se raspravljati o temi “Psihijatrija u 21. stoljeću: Novi trendovi”. Tim povodom razgovarali smo s prof. dr. Draganom Babićem, predsjednikom Organizacijskog odbora Psihijatrijske subote i autorom udžbenika.

Prof. Babiću, kako ste se odlučili pisati baš o ovoj temi koja je, u to nema sumnje, vrlo ozbiljan javnozdravstveni problem, ne samo u BiH već i cijelom svijetu?

- Prije više od 30 godina počeo sam se baviti liječenjem alkoholičara. Poslije sam završio brojne edukacije iz područja alkoholizma i drugih psihoaktivnih tvari i to područje mi je blisko i zanimljivo. A, kao psihijatar i sveučilišni profesor, imam zadaću i znanjem se boriti za zdravlje svih bolesnika pa i onih koji imaju psihičke poteškoće zbog uporabe psihoaktivnih tvari.

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?