„Alegorija Bosne“

Otvorena prva posthumna retrospektivna izložba slika Mersada Berbera

07.07.2017.
u 13:47

Izložba slika bh. umjetnika Mersada Berbera, pod nazivom „Alegorija Bosne“, kulturni događaj godine uz prisustvo svjetske umjetničke elite, pod visokim pokroviteljstvom člana Predsjedništva BiH, Bakira Izetbegovića svečano je otvorena 6.7.2017. u prekrasnom ambijentu sarajevske Vijećnice. 

Mersad Berber je rođen 1. siječnja 1940. u Bosanskom Petrovcu, slikarstvo je diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti u Ljubljani 1963. godine. Predavao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu. U Zagreb je odselio tijekom 1990ih i do smrti 2012. godine živio je i stvarao u Zagrebu i Dubrovniku. 

Posjetitelji sarajevske Vijećnice imat će priliku puna dva mjeseca, do 6.9.2017. uživati u djelima jednog od naših najvećih slikara. U ovoj postavci izloženi su svi važniji Berberovi opusi od studentskih početaka pa sve do faze njegovih autoportreta s naglaskom na njegovo najpoznatije djelo Splav meduze koje je do sada bilo izlagano samo jednom, u Barceloni 2009. godine. 

Ovaj veliki kulturni događaj prepoznalo je i podržalo Croatia osiguranje d.d., pokrovitelj Fondacije Mersad Berber i izložbe „Alegorija Bosne“. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?