Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Kultura

Oraški i mostarski festivali su jako važni za ovu sredinu

Ovogodišnje izdanje Dana filma Mostar otvoreno je 10. listopada u Hrvatskom domu “Herceg Stjepan Kosača”, i to projekcijom filma “Broj 55” redatelja Kristijana Milića
15. listopada 2014. u 11:37 0 komentara 655 prikaza
gregurevic
Foto: Večernji list

- Mislim da su i Dani hrvatskog filma u Orašju kao i Dani filma u Mostaru od iznimne važnosti za ovu sredinu. Ta dva festivala slična su po varijanti, premda Mostar kao veći grad može ponuditi više od Orašja. Ali s druge strane, u Orašje, za razliku od recimo Pulskog festivala na koji dođe vrlo malo glumaca, dođe više od 40 glumaca i redatelja - kazao je bard hrvatskog glumišta Ivo Gregurević, primajući iz ruku premijera Hercegovačko-neretvanske županije Denisa Lasića nagradu za životno djelo “Stablo ljubavi”.

Ovogodišnje izdanje Dana filma Mostar otvoreno je 10. listopada u Hrvatskom domu “Herceg Stjepan Kosača”, i to projekcijom filma “Broj 55” redatelja Kristijana Milića.

Ukupno je prikazano 9 filmova, a uz navedene prikazani su i filmovi “Most na kraju svijeta”, Branka Ištvančića, “Mamula”, Milana Todorovića, “Kosac”, Zvonimira Jurića, “Visoka modna napetost”, Filipa Šovagovića, “Top je bio vreo”, Slobodana Skerlića te “Happy Endings”, Darke Šuvaka.

Na Dane filma u Mostaru, na žalost, bacila je sjenu vijest o smrti dvoje velikana hrvatskog glumišta Ane Karić i Borisa Buzančića, kojima su kolege u Mostaru odale počast.

Mislim da je publika mogla uživati u dobrim filmovima, a za nešto više potrebna su izdašnija financijska sredstva, te se nadam kako ćemo s ovim promjenama u društvu i na političkoj sceni steći bolje uvjete za Dane filma Mostar - kazao je direktor Dana filma u Mostaru Slaven Knezović.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.