Široki Brijeg

O nagradama odlučuju velika imena kritike

26.07.2018.
u 10:00

Večeras počinje trodnevni West Herzegowina Fest 2018. Na natječaj 16. izdanja ovog širokobriješkog festivala masovne kulture prijavilo se čak 380 autora, a selektori su odabrali devet bendova, 22 filma i 27 kratkih priča. Glazbeni žiri, u kojem sudjeluju glazbeni kritičar Večernjega lista Hrvoje Horvat, Miljenko Puljić, glazbenik i direktor marketinga kazališta “Komedija”, Zlatko Gall, glazbeni kritičar, Samir Čulić, glazbeni urednik, Ivan Galić Ivećko, osnivač West Herzegowina Festa, odlučivat će o najkvalitetnijim nastupima bendova.

Najbolje priče

Filmski žiri čine glumci Nina Violić, Dragan Bjelogrlić, Armin Omerović, Branislav Trifunović te znani Đelo Hadžiselimović. O najboljim kratkim pričama odlučivat će pisci Josip Mlakić, Emir Imamović Pirke i Marijo Glavaš. - WHF je idealna odskočna daska za nešto dalekosežnije, što je od samog osnutka zapravo i osnovni cilj WHF-a - rekao je Mlakić naglasivši kako je vidljiva formalno-stilska raznolikost pristiglih priča, što je, kako naglašava, stvar koja veseli. I Marijo Glavaš, splitski književnik, kaže kako su ovogodišnje priče “zrelije i kvalitetnije i snažnije od svih WHF priča do sada”.

Emir Imamović Pirke kaže kako je program kratke priče na WHF-u vjerojatno najviše oscilirao u kvaliteti prethodnih godina. - Ovogodišnji WHF je, kada je riječ o kratkim pričama, možda i najbolji do sada. Nadam se da s njime počinje kontinuiran rast - rekao je Imamović.

U književnom dijelu WHF-a sutra (petak) u 18 sati u hotelu Park bit će predstavljena knjiga “Naša žena” Tanje Mravak.

U programu “Kratka priča o kratkoj priči” u subotu u hotelu Park u 18 sati bit će proglašeni pobjednici književnog dijela festivala te održano druženje autora sa žirijem. Najbolji bend bit će nagrađen snimanjem pjesme i spota pod pokroviteljstvom Jägermeistera, ocjenjivat će se i najbolji styling, a pobjednika će nagraditi Levi’s. Autori kratkih priča natječu se za novčanu nagradu od 1000 KM, koju osigurava portal Bljesak.info, a autori filmova natječu se za novčanu nagradu od 1000 KM HT Eroneta. Sve tri festivalske večeri posjetitelje će zabavljati glazbeni gosti.

Masovna kultura

Večeras će nastupit Nina Badrić i Vojko Vrućina (ex-Kiša metaka i Dječaci), sutra će nastupiti bend Vatra i Kries, a festival će, nakon stand up nastupa Nikole Đurička, zatvoriti koncert Bajage i instruktora. Ulaz na sve tri festivalske večeri besplatan za sve one koji dođu prije 21 sat.

Za ovaj festival masovne kulture, koji na lokaciji Borak, uz rijeku Lišticu, na posebno dopadljiv način sažima više umjetničkih žanrova, vlada veliko zanimanje.

Najtraženiji hrvatski glumac Goran Bogdan i glazbenik Nikola Galić razvili su ideju Ivana Galića Ivećka u najrespektabilniji festival masovne kulture u širem okruženju. To su prepoznali i glazbenici i filmadžije i pisci, kao i vjerna publika, ne samo iz Hercegovine.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije