PREDSTAVLJAMO Globalni menadžment iz pera Mile i Dejane Sadžak i Izeta Rađe

Nova knjiga “Humani resursi” posvećena je kreševskim kovačima

sadz
01.10.2015.
u 06:30

U Sarajevu će 10. listopada u zgradi zajedničkih institucija BiH biti održana promocija knjige “Humani resursi u internacionalnom/globalnom menadžmentu” autora prof. dr. Mile Sadžaka, prof. dr. Izeta Rađe i mr. Dejane Sadžak.

Potkovano jaje

Promocija knjige će se održati u okviru jubilarne, 10. konferencije “Nove tehnologije o sportu”. Inače, knjiga je posvećena kreševskim kovačima i Kreševu, tako da je i na njezinoj naslovnoj stranici prikazano potkovano jaje, rad čuvenih majstora kreševskih kovača. Samo potkovano jaje simbolizira sinergetski spoj “novog početka” utjelovljenog u jajetu i “sretnog završetka” utjelovljenog u potkovici. Također, potkovano jaje je u tradiciji kreševskih kovača značilo da je “šegrt” postao “majstor”, te da može samostalno raditi i izdržavati obitelj, odnosno, da je postao poslovno samostalan. Da bi to postigao, kreševski kovač ili homo faber, je upravo kroz proces potkivanja jajeta morao pokazati sve svoje znanje, vještine, osjećaj za materijal, poznavanje procesa potkivanja, smirenost, sav svoj “takt”, odnosno strpljenje i upornost. U ovim vrlinama kreševskih kovača mogu se prepoznati i one koje mora posjedovati jedan međunarodni/globalni menadžer. Metaforično kazano, on mora u svakom trenutku, ako zatreba, biti spreman i “potkovati jaje”, naglašava koautor knjige dr. Mile Sadžak. Knjiga “Humani resursi u internacionalnom menadžmentu” je knjiga koja predstavlja logičan nastavak prethodne dvije knjige koje su objavili autori pod naslovom “Globalno liderstvo” i “Globalni menadžment”. Knjiga “Humani resursi u internacionalnom menadžmentu” se fokusira na jedan od najizazovnijih i najzanimljivijih stupova svakoga menadžmenta, a to su humani resursi. U današnje vrijeme globalizacije i ujednačavanja tehnoloških platformi djelovanja, jedino što ostaje kao neiscrpno područje istraživanja i mogućnosti upravo je sfera humanih resursa. 

Ključ opstanka

Možda i najznačajnija riječ menadžerskog rječnika - konkurentnost, koja akumulira u sebe i učinkovitost i produktivnost, a koja je ključna za opstanak, ali i daljnji razvoj poduzeća i organizacija, će se u budućnosti prevalentno ostvarivati preko humanih resursa jer kreativnost i inovativnost su imanentne upravo humanim resursima, a iskustvo nas uči da su područja kreativnosti i inovativnosti neiscrpna. Stoga je sasvim logično da se humanim resursima treba posvetiti puna pozornost, a posebno humanim resursima u međunarodnom menadžmentu jer su i njihov rad i njihova struktura jako kompleksni - istaknuo je dr. Sadžak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije