Vrsna flautistica nastupila u Širokom Brijegu

Nikolina među svojima

24.04.2017.
u 08:00

– Presretna sam jer sam konačno svoj solistički koncert održala ovdje među svojima – kazala je širokobriješka flautistica Nikolina Vukoja nakon što je u prostoru Franjevačke galerije u Širokom Brijegu, u okviru svoga poslijediplomskog specijalističkog studija na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, održala svoj solistički koncert.

Pljesak i ovacije

Uz klavirsku pratnju umjetničkog suradnika Domagoja Guščića iz Zagreba mlada flautistica izvela je skladbe Aarona Coplanda i Cesara Francka, a solo je izvela skladbu „Scrivo in vento“ Elliotta Cartera.

Nikolinin solistički koncert popraćen je pljeskom i ovacijama u Franjevačkoj galeriji, pravom hramu umjetnosti, a potom su uslijedila čestitanja, darivanja cvijeća, fotografiranja.

Mlada širokobriješka flautistica isti je program izvela i sinoć u Galeriji kraljice Katarine Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača.

Nikolina Vukoja glazbeno je obrazovanje započela u Glazbenoj školi Široki Brijeg, u kojoj je završila osnovnu glazbenu školu i prvi razred srednje (u Širokom je završila i prvi razred gimnazije), a onda 2008. godine nastavlja glazbeno školovanje u Zagrebu.

Tri godine kasnije počinje pohađati smjer flaute na Akademiji za glazbu u Ljubljani, a prošle godine je diplomirala te upisala poslijediplomski specijalistički studij na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Karoline Šantl Zupan.

Od Ljubljane do Zagreba

Nastupala je kao solistica na brojnim koncertima, ali i kao članica raznih komornih sastava i orkestara diljem BiH, Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Njemačke… Sudjelovala je na državnim i međunarodnim natjecanjima u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Nizozemskoj.

Od 2006. godine je kao solistica nekoliko puta nastupila uz pratnju gudačkog orkestra Glazbene škole Pavla Markovca.

Iste godine je kao solistica nastupila uz pratnju Mostarskog simfonijskog orkestra. Usavršavala se kod uglednih flautista i pedagoga kao što su: Laura Levai–Askin, Ana Domančić–Krstulović, Renata Penezić, Tamara Coha–Mandić, Lucia Rizzello i dr.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije