Etno Fest Neum

Neum okuplja glazbenu i pjevačku kremu iz BiH i Hrvatske

BiH,230815. Neum,     Etno festival Photo:Stojan Lasic
18.08.2016.
u 09:00

S 21 godinu “staža” hrvatski glazbeni festival “Etno Fest Neum” postao je jedan od najvećih glazbenih, a ujedno i kulturnih događaja ne samo u Neumu već u cijeloj Bosni i Hercegovini. Točnije, Etno Fest Neum je i međunarodni glazbeni festival na kojem sve ove godine rado nastupaju najveće glazbene i pjevačke zvijezde iz Hrvatske i BiH, piše Večernji list BiH.

Nešto novo na festivalu

Ovaj festival nema onaj natjecateljski karakter pa je izvođačima puno lakše te nemaju grč i strah hoće li ili neće biti nagrađeni. Stoga svi daju svoj maksimum, a to onda preraste u spektakularni glazbeno-scenski događaj na pozornici koja se već tradicionalno podiže na plaži hotela Zenit. Organizatori Općina Neum, Hercegovačko-neretvanska županija i Umjetnička organizacija HIPI HOP iz Zagreba i ove godine odradili su i najsitnije detalje u pripremi ovog glazbenog spektakla koji će bez ikakvih sumnji u nedjelju navečer, 21. kolovoza, s početkom u 21 sat okupiti brojne glazbene zvijezde iz cijele regije, ali i veliki broj posjetitelja koji će uživati u izvedbama svojih glazbenih idola. Dovoljno je pogledati popis izvođača ovog, 21. izdanja Etno Festa i odmah se može zaključiti kako će Neum biti počašćen još jednom revijom najpoznatijih glazbenika i pjevača. Zanimljivo, ove je godine sve u znaku broja 21 - 21. izdanje Etno Festa održat će se 21. kolovoza s početkom u 21 sat.

“Sjećam se onih naših razgovora od prije pet godina kada smo svi molili Boga da ovaj festival dočeka svoj 18. rođendan, tj. punoljetnost. Hvala Bogu, to smo i dočekali te, evo, ušli u treće desetljeće festivala za koji svi znaju i kojem se svi svake godine radi vraćaju. Ako smo doživjeli punoljetnost, onda sada možemo kazati kako je Etno Fest već na polovini fakulteta i sada imamo želju da za koju godinu ovaj festival i diplomira”, slikovito nam i u dobrom raspoloženju govori Tomislav Šojat, direktor Etno Festa Neum. Za njega, ali i sve ostale u organizaciji, neumski je festival jako bitna i draga stavka u karijeri jer se u ovom bh. mjestu na moru razvija jedan poseban duh suradnje i prijateljstva među samim izvođačima, ali i svima onima koji na bilo koji način sudjeluju u organizaciji ovog glazbenog spektakla koji se dugo pamti i prepričava. Na ovom, 21. izdanju Etno Festa na pozornici će se publici u Neumu, ali i preko izravnog prijenosa na BHT1 predstaviti dvadeset i četiri izvođača s ukupno dvadeset i šest skladbi. “Kao i svake godine, u sredini programa pokušavamo unijeti nešto novo, a što u konačnici izgleda kao mini show-program. Tako će i ovaj put publiku i sve nas svojim nastupom zabaviti i članovi Hrvatskog gajdaškog orkestra koji će izvesti svoje tri atraktivne skladbe. Vjerujemo kako će gajde zaista biti jedno malo iznenađenje i osvježenje u cijeloj festivalskoj večeri. Inače, sve je spremno i samo se nadamo još i lijepom vremenu pa da sve bude još jedna nezaboravna glazbeno-pjevačka večer. Već smo snimili CD s ovogodišnjim izvođačima Etno Festa i on je u prodaji, a sve će se to, naravno, uživo moći čuti i vidjeti u nedjelju navečer u Neumu.

Velika glazbena imena

Čast nam je i ove godine ugostiti naše velike glazbene i pjevačke zvijezde od kojih se mnogi svake godine vraćaju Neumu i festivalu na kojem uvijek predstave najbolje što imaju. Stoga pozivam sve one koji mogu da nam se pridruže u nedjelju na plaži hotela Zenit koja će ponovno biti glazbeno središte ne samo Hercegovine već i šireg prostora”, ističe u izjavi za “Večernjak” Tomislav Šojat, direktor Etno Festa, kojem se i ove godine raduju u općini Neum koja, kao i svake godine, želi biti jako dobar domaćin.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?