22. etnofest neum

Neum će i večeras na poseban način promovirati cijelu BiH

20.08.2017.
u 08:00

„Nije lako ovim ljudima dok na plus 40 montiraju pozornicu i vuku svu tu opremu. To je baš iscrpljujuće i onaj teži dio posla a na kraju će sve to onako festivalski zasjati. Ovo je za Neum veliki plus i mnogi se vraćaju u ovaj grad samo zbog tradicionalnog Hrvatskog glazbenog festivala.“ -onako poluglasno komentira Velimir iz Varaždina dok sa članovima svoje obitelji iz hladovine i sa sigurne udaljenosti promatra radove na montiranju pozornice za 22.izdanje Hrvatskog glazbenog festivala ETNO FEST Neum. 

Unatoč izuzetno visokim temperaturama i suncu, koje doslovce prži na sve i u zraku a i na zemlji , djelatnici produkcije strpljivo su postavljali dijelove pozornice na plaži hotela „Zenit“ u Neumu gdje će se večeras(20,30 sati, izravan TV prijenos na BHRT-u) publici predstaviti brojne pjevačke i glazbene zvijezde iz cijele Bosne i Hercegovine i Hrvatske. „Sve je spremno i ostaje nam evo da odradimo one završne detalje koji često znaju biti zahtjevni. No, imamo veliku želju i motivaciju da i ovo 22.izdanje ETNO FESTA u Neumu bude u najmanju ruku na razini onih iz prethodnih godina. Naravno, tu su i neka sitna iznenađenja koja ostavljamo publici ovdje uživo ispred pozornice ali i gledateljima na malim TV ekranima.“ -govori nam Tomislav Šojat, direktor festivala dok u prijamnom uredu za izvođače i novinare s umjetničkim direktorom festivala Juricom Pađenom i izvršnom producenticom Tamarom Terzija razrađuje i one zadnje aktivnosti u pripremi ovog festivalskog spektakla u Neumu. 

Pridružuje im se i voditeljski dvojac Ana Radišić-Mario Sedmak pred kojim je još jedan zahtjevan posao jer će na poseban način kormilariti cijelom programom i publici dočaravati sve detalje o samim izvođačima. „Idemo delati“-kratko je dobacio popularni Mario Sedmak koji se tijekom jučerašnjeg jutra još razbuđivao i polako upoznavao ljepote Neuma za kojeg kaže da se osjeća kao u svom gradu. Svoj dio posla odrađivao je i umjetnički direktor festivala Jurica Pađen iza kojeg je bogata glazbena i pjevačka ali i skladateljska karijera. Ipak je stigao malo i prošetati Neumom dok nije „pravo zagužvalo“. Izvođači ovogodišnjeg ETNO FESTA su polako pristizali u Neum i upoznavali se s ovogodišnjim programom kojeg čini ukupno dvadeset i četiri skladbe. Kao uvod u ETNO FEST i ove godine je bila deseta po redu Večer hrvatskog folklora koja na istoj festivalskoj pozornici, na plaži hotela „Zenit“, okupi veliki broj folkloraša iz Bosne i Hercegovine i gostiju iz Hrvatske. Stoga smo u Neumu susreli i poznatog voditelja Branka Uvodića koji je došao razgledati montiranje pozornice te se s društvom pripremiti za svoj voditeljski posao na desetoj Večeri hrvatskog folklora. Festivalsko ozračje odlično se uklopilo u turističku sezonu u Neumu u kojem je i ovog vikenda kao u košnici. Svi traže rashlađenje pa je gužva i u vodi a i na kopnu. Neumske su plaže prepune domaćih i stranih gostiju koji najkraće rečeno uživaju u ljepotama ovog jedinog BIH gradića na moru i ovdašnjoj bogatoj i kvalitetnoj turističkoj ponudi. Ponuda hrane i pića je izuzetno dobra a i cijene su dosta povoljne. 

„Naravno da moramo biti zadovoljni ovim prizorima prepunog Neuma. Svi naši gosti dobrodošli i drago nam je da su svi zadovoljni i da im godišnji odmori prolaze onako kako su i poželjeli“-zadovoljan je i neumski načelnik dr.Živko Matuško koji cijelo vrijeme prima goste i uzvanike. 

Na 22.izdanju ETNO FESTA NEUM nastupit će Mate Bulić, Livio Morosin, Teška industrija,Dražen Žanko, Mario Rucner,Ivana Banfić, Dalmatino, Trio gušt, Alka Vujica, Bruno Krajcar, Šima Jovanovac, Darko Domijan, Zdravko Škender, Akvarel, Mladen Burnać, Nenad Vetma, Razbijači čaša, Dario Plevnik, Ine Tadić i hercegovački bećari, CIMA, L.I.P.E, Goran Škerlep i Veljko Rašić.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?