U  Franjevackom samostanu

Nastup Napretkova trija Senso oduševio publiku u Fojnici

04.07.2022.
u 14:54

U  Franjevackom samostanu u Fojnici u subotu večer čula se prekrasna melodija komorne glazbe. Napretkov  trio Senso iz Mostara izveo je skladbe J.S. Bacha, Hectora Berlioza, Roberta Volkmanna, Gaetana Brage, Sancheza Casanove, ciklus pjesama Aleksandra Borodina.

Napretkov trio “Senso”

Razdoblja koje program obuhvaća su romantizam, barok i moderna. Vrhunskom izvedbom i odličnom interpretacijom Trio Senso osvojio je srca publike u Fojnici, a koja nije krila svoje oduševljenje u ovoj lijepoj i posebnoj večeri.

Prof. Monija Jarak Mikulić, mezzosopran, prof. Marijana Pavlović, glasovir i prof. Elina Gvozdić, violončelo

Dugim i iskrenim aplauzom publika je dokazala još jednom koliko prepoznaje i podržava ovu prekrasnu vrstu glazbe koja slušatelja oplemenjuje i obogaćuje.

A na početku koncerta u ime domaćina HKD Napredak podružnica Fojnice, riječi dobrodošlice uputila je Ljiljana Jurak, predsjednica Napretka, a u me Središnje uprave HKD Napredak i HKD Napredak Glavne podružnice Mostar u čijem sastavu i djeluje Trio Senso, pozdravne riječi iskazao je Miroslav Landeka, dopredsjednik.

Naglasili su kako je ovo nastavak dobre suradnje između dvije podružnice uz potporu Središnje uprave HKD Napredak na konkretnim kulturnim projektima, a gostovanje Napretkova tria Senso iz Mostara bio je lijep glazbeno događaj ne samo za HKD Napredak nego i za cijelu Fojnicu.

Riječi zahvale uputio je i fra Mirka Majdandžić, gvardijan samostana u Fojnici. Voditeljica programa jedne uistinu lijepe glazbene večeri, a koja će zasigurno ostati upamćena, bila je Martina Markić, članica upravnog odbora HKD Napredak podružnica Fojnica. Uz ostale, koncertu je bio nazočan i Josip Križanović, predsjednik HKD Napredak Busovača i dopredsjednik Središnje uprave Napretka.

Miroslav Landeka, članice trija “Senso” i Ljiljana Jurak

Nakon koncerta upriličena je svečana večera, a dopredsjednik Landeka zahvalio je srdačnoj dobrodošlici te u znak prijateljstva i suradnje uručio  predsjednici Jurak nekoliko knjiga za knjižnicu te umjetničku sliku koja će krasiti Napretkove prostorije u Fojnici.

NAPRETKOV TRIO SENSO čine stipendistica i članica Uprave HKD Napredak Glavna podružnica Mostar prof. Monija Jarak Mikulić, mezzosopran, te članice HKD Napredak, Glavna podružnica Mostar prof. Marijana Pavlović, glasovir i prof. Elina Gvozdić, violončelo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?