Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Kultura

Nastavlja se suradnja Sarajevo Film Festivala i Doha Film Instituta

09. kolovoza 2020. u 19:33 0 komentara 15 prikaza

Doha Film Institut (DFI) je nezavisna i neprofitna kulturna institucija osnovana 2010. godine. Institut pomaže razvoju lokalne filmske zajednice unapređenjem stručnog znanja, njegovanjem ljubavi prema filmu i doprinosom razvoju samoodrživih kreativnih industrija u Kataru.

Aktivnosti Instituta uključuju finansiranje i produkciju lokalnih, regionalnih i međunarodnih filmova, obrazovnih programa, prikazivanje filmova, te organizaciju Ajyal Film Festivala i Qumre - inicijative koja ima za cilj pružiti mentorstvo i priliku za praktičan rad filmskim autorima iz Katara i cijelog svijeta.

Primarno usmjeren na kulturu, razvoj zajednice, obrazovanje i zabavu, Institut služi kao centar filmske industrije u Dohi, kao i regionalni i svjetski filmski centar za resurse. DFI je predan viziji Katara da se do 2030. ostvari kao ekonomija zasnovana na znanju.

Izabrani filmovi bit će predstavljeni u okviru programa Partner Presents 26. Sarajevo Film Festivala na online platformi ondemand.sff.ba.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.