SU HKD Napredak

Napretkovci razgovarali o aktualnim problemima

HKD Napredak
26.10.2015.
u 16:15

Podružnica HKD Napredak u Beču bila je 24. listopada domaćini 18. sjednice Središnje uprave najvećega kulturnoga društva u Hrvata. U svečarskome tonu obilježavanja dva desetljeća postojanja bečke podružnice, Napretkovci su razgovarali o aktualnim izazovima s kojima se Društvo susreće pri njegovanju i očuvanju hrvatskoga kulturnoga identiteta.

Na početku sjednice, koja je održana pod predsjedanjem predsjednika HKD Napredak mons. dr. Franje Topića, nazočne je članove Središnje uprave pozdravio mjesni župnik preč. Martin Rupprecht koji upravlja i prostorijama gdje se nalazi bečka podružnica Napretka.

Izražavajući radost što župna crkva Marije Kraljice mučenika i njezini popratni prostori mogu pružiti domaćinstvo ovom Društvu, istaknuo je dobru suradnju s hrvatskom zajednicom.

U znak zahvalnosti za dobru suradnju i potporu predsjednik bečke podružnice Napretka prof. Filip Zloušić domaćinu je darovao zahvalnicu i potkovano uskrsno jaje s logotipom Društva.

Napretkovci su potom u trosatnoj sjednici razgovarali o aktualnim problemima koji se tiču poslovanja od kojih bi se Napredak trebao financirati; o budućem modelu stipendiranja te o izazovima na području realizacije kulturnih projekata i suradnji. 

Predsjednik mons. Dr. Topić upoznao je članove Središnje uprave kako je HKD Napredak zajedno s talijanskim organizacijom Movimento Cristiano Lavoratori (MCL), pozvan u audijenciju kod pape Franje 16. siječnja 2016. godine u Vatikan, priopćeno je iz HKD Napredak. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije