U 70. GODINI

Nakon duge i teške bolesti preminula glumica Mirjana Majurec

02.04.2022.
u 15:26

Rak dojke dijagnosticiran joj je u travnju 2010. godine, a odmah je krenula s kemoterapijama. - U mojem životu nema mjesta za predaju pa tek sam se počela boriti. Izgurat ću te opake kemoterapije i vratiti se još snažnija svojim glumačkim obvezama - kazala nam je tada Majurec

Glumica Mirjana Majurec napustila nas je u 70. godini života nakon duge i teške bitke s karcinomom, a ovu tužnu vijest potvrdili su nam u kazalištu Gavella. Kako doznajemo Mirjana Majurec preminula je jutros u 5.30 sati na Rebru gdje je primljena prije tjedan dana zbog pogoršanog zdravstvenog stanja. Rođena je u Splitu 23. kolovoza 1952. godine Akademiju dramskih umjetnosti završila je 1976. godine, a odmah nakon diplome zaposlila se u kazalištu Gavella, čija je bila stipendistica. Na daskama Gavelle prvi put nastupila je već 1973. godine u predstavi "Holderlin", a u matičnom kazalištu glumila je u još 26 predstava. Osim toga odradila je i dosta predstava gostujući u drugim kazalištima.  

Prva filmska uloga bila joj je u filmu "Psihopati" 1974. godine, a nakon nje gledali smo je između ostalog i u filmovima "Izbavitelj", "Kraljeva završnica", "Kad mrtvi zapjevaju" i "Ispod crte", a na televiziji smo je gledali u serijama "Kapelski kresovi", "U registraturi", "Grlom u jagode", "Nepokoreni grad", "Velo misto", a za ulogu Bibe u seriji "Naši i vaši" dobila je nominaciju za Nagradu hrvatskog glumišta.  

Bila je supruga glumca Ivice Vidovića za kojeg se udala 1975., a s kojim je imala sina Luku. Deset godina kasnije udaje se po drugi put - za nogometaša Marka Mlinarića s kojim je otišla živjeti u Cannes, gdje je rodila drugog sina, Ivana. Početkom rata vraća se u Zagreb gdje se od Mlinarića rastavlja 1995. godine.

Rak dojke dijagnosticiran joj je u travnju 2010. godine, a odmah je krenula s kemoterapijama.  

- U mojem životu nema mjesta za predaju pa tek sam se počela boriti. Izgurat ću te opake kemoterapije i vratiti se još snažnija svojim glumačkim obvezama - kazala nam je tada Majurec koja se ubrzo vratila glumi. No, bolest se vratila prije četiri godine.  Liječnici su joj otkrili dvije metastaze na jetri i nakupinu na kralješku. Kada je doznala novu dijagnozu, glumica je na početku odlučila tu informaciju zadržati za sebe i nije htjela opterećivati sinove Luku Vidovića i Ivana Mlinarića, a nije to htjela ni povjeriti bliskim prijateljima.  

– Tijekom prvog liječenja trpjela sam teške nuspojave kemoterapije, zračenja i uzimanja brojnih lijekova. Izgubila sam kosu, obrve i trepavice, udebljala se gotovo 20 kilograma te uz sve to polako tonula u depresiju koju je još pojačao moj nestanak s kazališne scene – ispričala je za Gloriju glumica.  

O svojoj borbi s bolešću pisala je i na društvenim mrežama. Prije dvije godine na Facebooku je napisala dramatičan status o tome kako je izgubila vjeru u sustav.  

– Crni petak, sedam dana čekam da mi dođe pomoć u kući ili patronažna ili netko tko je zadužen za same i bolesne i slomljene ruke. Rasprodajem vjeru u sustav socijalnih službi - objavila je tada glumica. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?