Koncertom klasične glazbe

Najljepšim notama klasične glazbe Trio 'Senso' otvorio Napretkov tjedan kulture

Foto: Fena
1/2
22.03.2021.
u 21:12

Koncert je održan bez publike, odnosno online i preko TV prijenosa zbog epidemiološke situacije s pandemijom koronavirusa.

Koncertom klasične glazbe Napretkov trio "Senso" otvorio je večeras Napretkov tjedan kulture u Hrvatskom domu "Herceg Stjepan Kosača" u Mostaru.

Koncert je održan bez publike, odnosno online i preko TV prijenosa zbog epidemiološke situacije s pandemijom koronavirusa.

- Ove godine pjevali smo pred praznom galerijom  i ta sinergija s publikom je uvelike nedostajala . Nadam se da smo u ovom teškom vremenu preko online linije  i preko TV uspjeli  barem dio tog glazbenog užitka im pružiti – kazala je članica trija "Senso" mezzosopranistica  i dopredsjednica Organizacijskog odbora manifestacije Monija Jarak Mikulić.

Na večerašnjem koncertu imali smo priliku čuti najlješpe note klasične glazbe koja oplemenjuje, obogaćuje i odgaja. Na programu su bile napolitanske solo pjesme kao i arija "Habanera" iz opere "Carmen". Koncert je završen izvedbom "Neka cijeli ova svijet još sja u suncu i neka se raduje" iz mjuzikla "Jalta, Jalta". Aranžmane za koncert napisao je don Dragan Filipovć.

Inače, Trio "Senso" čine Monija Jarak Mikulić (mezzosopran), Marijana Pavlović (glasovir) i Jelena Marković-Milićević (violončelo).

Napretkov tjedan kulture, manifestacija koju veće drugu godinu za redom organizira Hrvatsko kulturno društvo (HKD) Napredak Glavne podružnice Mostar, ove godine  se održava od 22. do 27. ožujka.

-  Ove godine smo zadržali ili čak podigli razinu kvaliteta raznovrsnosti kulturnih sadržaj - kazao je u izjavi novinarima dopredsjednik HKD-a Napredak Glavne podružnice Mostar i predsjednik Organizacijskog odbora spomenute manifestacije Miroslav Landeka.

Govoreći o program manifestacije Landeka je najavio koncert jazz kvarteta "Birdland" - HKD Napredak Glavna podružnica Ljubuški, koji će se održati 25. ožujka u Kosači u 19 sati.

Također, najavio je  i Napretkov "Korizmeni koncert" koji je na programu u petak, 26. ožujka u katedrali Marije Majke Crkve u 18.30 sati.

Na programu ovogodišnjeg Napretkovog tjedna kulture je i izložba stećaka te predstavljanje knjige. 

Izložba pod nazivom "Stećci - svjetska baština UNESCO-a" bit će otvorena u srijedu, 24. ožujka u Kosači u 19 sati. Riječ je o pokretnoj izložbi na kojoj će biti predstavljene umjetničke fotografije stećaka s lokaliteta pod zaštitom UNESCO-a na području Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Zadnji dan manifestacije na programu je predstavljanje knjige "Busovačo, lijepa si k'o ruža, narodni plesovi/igre, pjesme, nošnja i običaji Hrvata Busovače", autora Ivana Križanovića. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije