Sarajevo film festival

Najbolji film 21. SFF-a je "Mustang" turske redateljice Deniz Erguven

mustang_sff
Scena iz filma
22.08.2015.
u 21:04

Za najbolji igrani film ovogodišnjeg izdanja Sarajevo film festivala proglašen je "Mustang", turske redateljice Deniz Gamze Ergüven.

Fokus filma je na pet sestara, djevojčica koje žive u jednom selu na sjeveru Turske. Na povratku iz škole jedan dan zadrže se u igri s s dječacima, ali navodna pretjerana intimnost njihove igre izaziva skandal s nesagledivim posljedicama. Obiteljski dom djevojčica pretvara se u zatvor, a vođene zajedničkom željom za slobodom one se suprotstavljaju ograničenjima koja su im nametnuta.

Foto: Klix

Žiri 21. Sarajevo Film Festivala proglasio je Sakisa Rouvasa, Vangelisa Mourikisa, Panosa Koronisa, Efthymisa Papadimitrioua (film Chevalier) i Güneş Sensoy, Doğbu Doğuslu, Tuğbu Sunguroğlu, Elit Işcan, Ilaydu Akdoğan, Nihal Koldaş, Ayberk Pekcan (film Mustang) najboljim glumcima na ovogodišnjoj manifestaciji.

Srce Sarajeva za najbolji dokumentarni film u okviru natjecateljskog programa dodijeljeno je filmu "Toto and His Sisters", redatelja Alexandera Nanaua.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?