Filmski festivali

NAFF svake godine sve zanimljiviji autorima

26.05.2018.
u 09:00

NAFF svake godine postaje sve zanimljiviji autorima animiranoga filma te kao takav postavlja neuobičajene rekorde. Ove godine prijavljeno je oko 1000 filmova iz 64 zemlje, što je znatno više nego prethodnih godina. To navodi na razmišljanje da od iduće godine NAFF traje možda i deset dana. Naime, toliko je izvrsnih filmova koji zaslužuju sudjelovati u programu Festivala. Završen je izbor filmova i u Natjecateljski program ušlo je 56 filmova, a u Panorama program 17 filmova iz 24 zemlje.

Koreanski filmovi

Francuska, SAD, Rusija, Španjolska, UK, Belgija i Tajvan prijavili su više od 30 svojih filmova, a Francuska je prijavila nevjerojatnih 79 filmova. Zanimljivo je da su pristigli filmovi iz Sjeverne, a i iz Južne Koreje. Ove godine Festival se održava od 30. lipnja do 6. srpnja, a projekcije će istodobno biti u Neumu – hotel Sunce te u Mostaru KC Abrašević i MC Pavaroti. Dolazak na Festival su već sada potvrdili autori iz Rusije, UK-a, Irske, Njemačke, Belgije, Srbije, SAD-a, Hrvatske, Irana i Afganistana.

Rekordan broj autora

Organizator vjeruje da će imati rekordan broj autora i gostiju, a među njima sigurno nekoliko svjetskih imena. I ove godine uz Panorama program bit će tri stručna, predavanja o temama: “Montaža u animiranom filmu”, “Animacija s lutkama” te “Izrada scenarija na filmu”. Članovi stručnog žirija bit će Feđa Isović, scenarist, Svetlana Andrejeva, prošlogodišnja pobjednica u tehnici lutke-glina i Predrag Solomun, prof. montaže na Akademiji umjetnosti u Banjoj Luci.

Kao i svake godine, NAFF se održava zahvaljujući podršci Federalnog ministarstva kulture i sporta, Fondacije za kinematografiju, SAD ambasade u BiH, Ministarstva civilnih poslova, TZ HNŽ-a, Grada Mostara i naravno OSCE Misije u BiH. Novost je da od ove godine NAFF podržava i Udruga filmskih radnika BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije