Četrnaesto izdanje

Na festivalu komedije ‘Mostarska liska’ bit će izvedeno osam predstava iz regije

Mostarska liska
19.04.2017.
u 10:00

Međunarodni festival komedije “Mostarska liska” održat će se od 22. do 29. travnja u organizaciji Narodnoga pozorišta u Mostaru.

U okviru festivala bit će izvedeno sedam predstava najbolje produkcije komediografskoga žanra koje je selektor uvrstio u natjecateljski program od rekordnih 45 predstava pristiglih na javni poziv, kao i jedna predstava izvan konkurencije. Na četrnaesto izdanje festivala u Mostar dolaze predstave iz Srbije, Hrvatske, BiH i Slovenije.

Ravnatelj Narodnoga pozorišta Mostar Almir Mujkanović na konferenciji za novinare kazao je kako festival “Mostarska liska” na simboličan način označava početak proljeća, početak novog kreativnog ciklusa kojim se iznova, ne samo evociraju uspomene na dane slave Narodnog pozorišta Mostar nego se nastoje dosegnuti i nadići ti dani.

- “Liska” ima kapacitet relaksirajuće djelovati na čitavu društvenu situaciju, dajući ljudima novu dozu prijeko potrebnog optimizma. Upravo su optimizam i sloboda duhovni stupovi na kojima moramo graditi društvo i odnose među ljudima, a to su ujedno i lajtmotivi čitavog festivala, ocijenio je Mujkanović. O nagradama će odlučivati stručni žiri u kojem će sjediti Ademir Kenović, Vedrana Seksan i Elmir Jukić. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije