Intervju: Josip Mlakić, pisac

‘Mrtve ribe plivaju na leđima’ su mi moja najdraža knjiga

08.09.2016., Zagreb - Kino Europa, Festival svjetske knjizevnosti, tribina Razotkrivanje s Josipom Mlakicem.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
28.11.2016.
u 07:00

Na otvaranju 10. Mostar Film Festivala prikazan je film “Mrtve ribe plivaju na leđima” scenarista Josipa Mlakića koji u filmu ima i manju ulogu. Mlakić je jedan od naših najboljih suvremenih pisaca, a za svoja književna djela višestruko je nagrađivan. Po njegovim scenarijima do sada je snimljeno ukupno pet igranih filmova. Među njima “Mrtve ribe...” zauzimaju posebno mjesto.

• Ovih je dana vaše djelo “Mrtve ribe plivaju na leđima” sveprisutno u kulturnoj javnosti. Nakon ovacija za predstavu u Tuzli i Brčkom, evo, doživjeli ste isto i na premijeri istoimenog filma u Mostaru. Jeste li očekivali ovakav uspjeh “Riba”?

- Pa, iskreno jesam. To je meni najdraža moja knjiga. Kada je objavljena 2011. godine, prošla je gotovo nezapaženo, u odnosu na sve druge moje knjige. I, evo, dogodilo se to sada s filmom i kazališnom predstavom. Ja sam uvijek vjerovao u taj tekst i smatram ga svojim najboljim.

• Kako vas se dojmio film?

- Odličan. Izvrstan. Međutim, moj dojam je subjektivan jer ja sam u tome svemu sudjelovao i ne mogu dati objektivnu ocjenu. Kristijan Milić je sjajan redatelj koji je spreman za bilo koju priču i vjerujem kako mu je upravo ova moja priča bila izazov koji ga je i privukao. Također, njegovu ekipu čine sjajni momci koji već godinama zajedno rade, tako da tu nema pogreške.

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?