AKADEMIJA ODLUČILA

Mostarsko proljeće i Motrišta prelaze pod okrilje HAZU BiH

hazubih03_brs_bih_23062015
17.10.2015.
u 06:15

Jučer je u prostorijama Hrvatske akademije za znanost i umjetnost Bosne i Hercegovine (HAZU BiH) održana sjednica Predsjedništva na kojoj je predsjedao akademik Jakov Pehar, predsjednik HAZU BiH.

Na sjednici su, uz ostala, razmatrana i druga aktualna i važna pitanja za društveni života Hrvata u BiH. Tako je donesena odluka o organizaciji simpozija koji će tretirati pitanje demografskih promjena i probleme koji su vezani uz školstvo i obrazovanje na području Federacije odnosno BiH.

Uz to, Predsjedništvo je donijelo odluku da se iduća međunarodna kulturna manifestacija Mostarsko proljeće 2016. godine održi pod visokim pokroviteljstvom HAZU BiH i da Akademija, kao sunakladnik, pristupa časopisu "Motrišta". - Odlučili smo da već idući broj ovog uglednog i nagrađivanog časopisa izađe uz sunakladništvo HAZU BiH i Matice hrvatske Mostar. Uz već izabrane članove Uredničkog vijeća časopisa, kao članovi, možemo kazati, novog časopisa, izabrani su akademik Mladen Bevanda, akademik Šimun Musa i akademik Božo Žepić - kazao nam je glavni tajnik HAZU BiH akademik Josip Muselimović. (OC)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije