Dvodnevna manifestacija

Mostar ovoga tjedna domaćin Dana muzikologije

10.10.2022.
u 19:11

Dani muzikologije i etnomuzikologije - Mostar 2022, koje organizira Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti zajedno s Muzičkom akademijom Univerziteta u Sarajevu i Međunarodnim vijećem za tradicionalnu glazbu – Nacionalnim komitetom u BiH, bit će održani u utorak i srijedu, 11. i 12. listopada, u Galeriji kraljice Katarine u Mostaru.

Ova dvodnevna manifestacija će objediniti niz programskih sadržaja glazbenog i etnoglazbenog karaktera, koji uključuju promocije knjiga, prezentacije, izlaganja i okrugle stolove, a sudionici i posjetitelji moći će uživati i u koncertnim aktivnostima i izvedbama, najavili su organizatori.

Svečano otvaranje predviđeno je za utorak, 11. listopada u 11 sati, nakon čega će uslijediti radni dio s predavanjima/okruglim stolom, dok koncertni dio programa počinje u 19 sati, kada će se predstaviti učenici i nastavnici Glazbene škole Ivana pl. Zajca i Muzičke škole I i II stupnja Mostar.

Također, sefardske romanse predstavit će Vladimir Mićković i Gabrijel Prusina, a koncert posvećen domaćim skladateljima 20. stoljeća održat će Gudački kvartet Simfonijskog orkestra Mostar, uz solisticu Nikolinu Zovko (mezzosopran).

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije