seminar klasične glazbe ARDEA

Mladi virtuoz iz Južne Koreje koncertom oduševio Čapljince

10.08.2017.
u 08:15

Prvi međunarodni seminar klasične glazbe ARDEA nastavljen je koncertima u crkvi sv. Franje Asiškog u Čapljini. Tako je zabilježeno muziciranje mladog virtuoza iz Južne Koreje Jun-Hee Kima koji je već kao dječak pobjeđivao na brojnim nacionalnim natjecanjima, s 14 godina nastupio je kao solist sa Seoul filharmonijskim orkestrom, a diplomirao je na Korea National University of Arts 2011. godine.

Inače, seminar traje do 13. kolovoza. Fra Mile Vlašić, voditelj Centra za obrazovanje i kulturu Akademija Čapljina koji organizira događaj, uz ostalo je rekao: - Mnogi su me ovih dana pitali što znači ARDEA i zašto taj naziv? ARDEA na latinskom znači čaplja, a Čapljina nosi naziv po lijepoj ptici čaplji, otuda i taj naziv. Na logu je na raznim jezicima ispisano čaplja. Želimo i na taj način izraziti međunarodni značaj ovoga događaja. Također, nazočne je pozdravila i Željka Mandarić, projekt menadžer seminara ARDEA koja je posebice naglasila: “Mladim talentiranim glazbenicima treba dati svu podršku koju mi možemo pružiti kako bi se oni mogli razviti u cjelokupne glazbenike i upoznati što točno znači glazba. Upravo sam jako sretna što smo uspjeli dovesti poznate profesore i glazbenike iz svijeta. Seminar nije samo rad s profesorima, nego i poznavanje načina rada ljudi koji su izvan BiH i različitog načina komunikacije i kulture u različitim zemljama”, kazala je.

Svečani koncert otvorenja ovog događaja priredili su eminentni profesori klasične glazbe Arnulf von Arnim, Goran Končar i David Grigorian. Crkva je bila ispunjena do zadnjeg mjesta, a publika je sat i pol uživala u izvedbama poznatih svjetskih glazbenika. Goran Končar, violinist i voditelj seminara za violinu, kazao je: - Ovo je program koji ima velike umjetničke vrijednosti i bilo mi je drago vidjeti punu crkvu mladih ljudi. Osnovna namjera je pružiti visoki standard i razinu informacija i nastave mladim talentima, istaknuo je. Večeras, u 20.30 sati, održat će se koncert Maroja Brčića, dok je sutra u 20.30 sati glazbeno-scenski kolaž, također u crkvi sv. Franje Asiškog.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?