Zimska škola gitare

Mladi glazbenici pokazali da tu ima itekako “štofa”

07.01.2018.
u 10:28

Ugodnih 57 minuta posjetiteljima su podarili polaznici zimske škole klasične gitare svojim završnim koncertom koji je održan u Galeriji “Tau” u Čapljini. Zanimljivo, desetak polaznika praktično je pokrilo cijeli prostor federalnog dijela BiH. Dvojica, Luka Džalto i Josip Zubonja, bila su iz Čapljine, Luka Perić iz Rotimlje kod Stoca, Lara Jurešić i Kristijan Ravlić iz Čitluka, Ahmed Džanković iz Sarajeva, Filip Miloš iz Gruda, Amila Zekić i Meša Hadžimusić iz Zenice, a Emil Hadžiefendić iz Tuzle.

Uglavnom, predanim muziciranjem mladi su glazbenici pokazali da tu ima itekako “štofa”. Zimsku školu klasične gitare vodili su tuzlanski profesori Predrag Stanković i Sanel Redžić uz asistenciju Čapljinke Martine Ivanković, studentice gitare, koja je po završetku koncerta ustvrdila: - Sve je prošlo uspješno i drago mi je što su svi bili zadovoljni, što su svi osjetili napredak, naučili dosta novoga. Radni elan bio je na visini - ističe ova studentica gitare, dok je fra Mile Vlašić, voditelj Centra za obrazovanje i kulturu “Akademija”, dodao:

- Nakon ljetnih aktivnosti koje se događaju u Tuzli, kamo naši polaznici iz Čapljine znaju otići i biti s drugima, sada je došla prigoda da i oni dođu malo ovamo, u Hercegovinu. Onako u razgovoru s profesorima i polaznicima došli smo do zaključka da bi to bio zgodan spoj - ljeti u Bosni gdje je klima ugodnija u tom razdoblju godine, a zimi ovdje u Čapljini. Ovo nam je korak naprijed, nema stajanja - istaknuo je Vlašić. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?