mostar

Miki Trifunov u utorak Narodnom pozorištu Mostar

25.01.2018.
u 17:06

Na Velikoj sceni na redovnom repertoaru u petak, 26. siječnja u 20 sati je predstava “Ne igraj na Engleze” Vladimira Đurđevića u režiji Emira Spahića, dok će Narodno pozorište Mostar u utorak, 30. siječnja u 19 sati ugostiti čuvenog sarajevskog glumca Miodraga Mikija Trifunova, barda bh. glumišta.

Trifunov će na kamernoj NPM-ovoj sceni, u “Studiju 64”, izvesti svoj poetsko - muzički performans “Svjedok” u kojem pjeva i govori stihove velikih domaćih i svjetskih pjesnika, među kojima i Tina Ujevića, Maka Dizdara, Mike Antića, F.G. Lorce, H. L. Borhesa, Bertolda Brechta…

Program “Svjedok” prilika je za publiku da čuje stihove velikih pjesnika u interpretaciji velikog glumca, prilika kakvu se rijetko ima priliku doživjeti. U vremenu u kojem za poeziju rijetko imamo i vremena i priliku da je doživimo pa čak i upoznamo, da se podsjetimo na stihove velikih pjesnika među kojima su i Shakespeareovi ljubavni soneti, gostovanje Mikija Trifunova u “Studiju 64” Narodnog pozorišta Mostar je doprinos njegovanju lijepe riječi, afirmaciji poezije, poticaj i popularizacija čitanja...

“Ovo što ja činim u performansu "Svjedok" s izborom velikih pjesničkih autora je samo jedan pokušaj da publici približim nešto što je pitanje naše svakodnevnice samo što pjesnici to misle drugačije nego mi, oni to znaju artikulirati. Jer svaka je pjesma svojevrsna ispovijest svakog autora”, kaže Trifunov, priopćeno je iz NP Mostar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije