'Poetski memento'

Matica hrvatska Grude pokrenula projekt vezan uz mlade pjesnike

16.12.2015.
u 07:00

Pjesnici koji sudjeluju u Poetskom mementu su Andrea Macan, Mirjana Ereš, Martina Tomić, Stipe Iličić, Marko Bošnjak i Nikola Ćorluka

Matica hrvatska Grude, kao glavni organizator, i Radio postaja Grude, kao glavni suorganizator, pokrenuli su emisiju "Poetski memento". Time su najvažnije kulturne i medijske institucije općine Grude stale na raspolaganje mladima koji žele predstaviti svoju poeziju i svoje tekstove. U Matici hrvatskoj su posebno ponosni na činjenicu da se mladi odriču slobodnog vremena kako bi izgrađivali sebe na kulturnom planu i širili lijepu riječ.

Do sada se 6 učenika uključilo u emisiju "Poetski memento", ali i sate poezije koje Matica hrvatska vrijedno provodi s učenicima. To su Mirjana Ereš, Andrea Macan, Martina Tomić, Stipe Iličić, Marko Bošnjak i Nikola Ćorluka. Slogan Poetskog mementa je "Ne štedimo lijepe riječi, ništa ne koštaju, a život čine ljepšim".

Emisija s pjesnicima emitira se u jutarnjim satima ponedjeljkom, a repriza poslijepodne. Svi mladi pjesnici učlanili su se u ogranak MH. Matica hrvatska u Grudama je ove godine proslavila 10. rođendan. Ogranak je u 10 godina bio nakladnik ili sunakladnik 34 različita književna uratka i 9 svojih godišnjaka "Susreti" s više od 2500 stranica teksta. Izišli su i deseci kataloga, pozivnica i prospekata. Uz to, održali su 100-ak likovnih izložbi, promocija knjiga, koncerata, predstava i brojnih drugih manifestacija. Aktualni projekt vezan uz mlade novi je uspjeh jednog od najaktivnijih Matičinih ogranaka uopće. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?