Vitez

Ljubitelji kazališta uživali u predstavama iz BiH, RH...

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
05.11.2016.
u 09:00

Tijekom listopada ljubitelji kazališta u Vitezu te iz susjednih općina uživali su u predstavama kazališnih družina iz BiH, Srbije i Hrvatske, u okviru manifestacije Dani hrvatskog kazališta u BiH. Ova manifestacija obogatila je kulturni život Lašvanske doline, što treba zahvaliti organizatorima, Udruzi mladih “Enter” i GKM Vitez i njihovom voditelju Ivanu Sajeviću. A upravo Gradsko kazalište mladih ovu manifestaciju je i otvorilo predstavom “Crvenkapicine muke”.

Manifestacija je završila zanimljivom i vrlo kvalitetnom predstavom “Ča Grgina huncutarija”, u izvedbi Hrvatskog kulturnog centra “Bunjevačko kolo” iz Subotice. U međuvremenu, tijekom listopada, u Vitezu je nastupilo kazalište “Mali princ” iz Omiša s predstavom “Ja sam dama”, a Kazalište “Besa” s otoka Visa s predstavom “Cinco i Marinko”. Još jednom nastupili su mladi viteški kazalištarci izvođenjem predstave “Svastike” koja je izazvala oduševljenje prepune preuređene kazališne dvorane u Hrvatskom domu u Vitezu. Isto tako, s oduševljenjem publika je prihvatila koprodukcijsku predstavu GKM Vitez i DIS Teatra iz Banje Luke koji su izveli neverbalnu predstavu “Kletva”. U okviru ove kulturne manifestacije nastupili su i Mostarci, članovi jedinog profesionalnog kazališta Hrvata u BiH, HNK Mostar, s predstavom “Sve o ženama” i za izvedbu zaslužili burni pljesak okupljenih u kazališnoj dvorani.

Realizaciju ovog zahtjevnog kulturnog programa pokroviteljstvom je podržao Državni ured za Hrvate izvan RH te Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta SBŽ, a prema slobodnoj procjeni, održane predstave pratilo je više od 2500 gledatelja. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?