Tulum slova 'Da si blizu'

Ljubavna poezija od ‘Pjesme nad pjesmama’ do ‘Hvalospjeva ljubavi’

18.02.2017.
u 07:00

Tulum slova nazvan “Da si blizu”, pjesnički način obilježavanja Dana zaljubljenih, održan je u prepunoj širokobriješkoj Narodnoj knjižnici u četvrtak 16. veljače. Recital ljubavnih pjesama koje je odabralo tročlano povjerenstvo profesora hrvatskog jezika i književnosti u sastavu: Ivan Baković, predsjednik, Blagica Bevanda i Blanka Kraljević, članice, odabrao je pjesme zamislivši recital kao presjek najljepših ljubavnih stihova koje smrtnik može napisati u širokom rasponu nastanka, od biblijskih “Pjesme nad pjesmama” i “Hvalospjeva ljubavi”, preko Ujevića, Dizdara, Parun, Minattija, Majera, Shakespearea, Simonova, Jesenjina, Antića, domaćih snaga Sanijele Matković, Blanke Kraljević, Marije Lovrić, Mire Naletilića, Blagice Bevande, do gimnazijalke Lidije Knezović koja je rođena u ovom mileniju.

Stihove su kazivali: Silvija Kraljević, Miro Naletilić, Mirela Lovrić, Andrija Zeljko, Ana Skoko, Maja Mikulić, Mirna Aleksić, Karlo Vukoja, Marija Ćeškić, Blagica Bevanda i Dunja Bilinovac. U glazbenom dijelu programa nastupio je Drago Ljubić koji je svirao dvije autorske pjesme i jednu obradu. Interpretatore je na gitari pratio Kristian Novak. Program koji je prvi put održan pod pokroviteljstvom Grada Širokog Brijega i gradonačelnika Mire Kraljevića vodili su Sanijela Matković i Ivan Kraljević.

Organizatori su ovaj put pohvalili najmlađu sudionicu Tuluma Lidiju Knezović za njezinu pjesmu “Tako mora biti” prepoznavši u njoj književni potencijal koji se može još razvijati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?