Posušje

Knjižni se fond povećao na čak 27.300 knjiga

knjižnica
Pero Crnogorac
21.01.2016.
u 07:00

Uz nekoliko projekata i planova, među prioritetima je pronaći veći prostor za normalan rad Narodne knjižnice

Narodna knjižnica u Posušju bilježi više od 60 godina rada od svoga osnutka 1954. godine. Bila je smještena u prostorima starog hotela i često je premještana u skučene prostore, kao i danas, piše Večernji list BiH. Djelovala je u sklopu različitih institucija, a od 2003. godine je samostalna i javna ustanova. Unatoč skučenom prostoru u učionici gradske Osnovne škole I. Mažuranića, posuška je Narodna knjižnica knjižni fond uspjela obogatiti i do impresivnih 27.300 knjiga.

Prikladniji prostor

- Nadamo se i vjerujemo kako ćemo u dogledno vrijeme dobiti novi, veći prostor za uspješniji rad. U novom prostoru bi se našao odjel za knjige iz svih oblasti i čitaonica za korisnike enciklopedija i stručnih knjiga koje se ne mogu iznositi iz knjižnice. U suradnji s Općinom Posušje želimo osigurati pristup znanju, informacijama i kulturnim programima, ističe novi ravnatelj posuške Narodne knjižnice Ljubo Kovač. U Knjižnici namjeravaju u tekućoj godini odraditi prigodne programe u povodu 200. obljetnice rođenja znamenitog posuškog franjevca fra Petra Bakule.

Predstavljanja knjiga

U programu rada je obilježavanje desete godišnjice smrti posuškoga književnika Ivana Ićana Ramljaka. Početkom veljače, u suradnji ogranaka Matice hrvatske Čitluk i Posušje, bit će i predstavljanje knjiga “Zapisi o Hercegovačkom ustanku” novinara Dušana Muse, te knjiga pjesama Ivana Solde “Promišljanja”. Nastavit će se još bolja suradnja s udrugama i društvima u Posušju i šire radi afirmacije ikavice. Ipak, novi prostor bio bi najjača podloga za još bolji rad Narodne knjižnice koja postaje sve bogatije i knjigama koje daruju brojni Posušani. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?