"Dani Matice hrvatske u Brotnju"

Knjige, slike i vino vrhunske kvalitete

brotnjo3_nnn_bih_04112015
05.11.2015.
u 06:45

Predstavljanjem knjige Večernjakova novinara, publicista, humorista i književnika "Politički rječnik Frane Vukoje"

Otvaranjem izložbe slika akademske slikarice Kornelije Neli Bajalo iz Vrgorca, predstavljanjem knjige Večernjakova novinara, publicista, humorista i književnika "Politički rječnik Frane Vukoje" i romana "Ti si moj anđeo" čija je autorica Anamaria Alpeza te tradicionalnim blagoslovom i kušanjem mladog vina, u utorak je u Čitluku završena ovogodišnja, 17. po redu, kulturna manifestacija "Dani Matice hrvatske u Brotnju".

Smijeh i suze

Završne Matičine svečanosti počele su u Galeriji kluba MH Čitluk gdje je otvorena izložba slika pod nazivom "Organizacija prostora" akademske slikarice Kornelije Neli Bajalo iz Vrgorca. O izloženim slikama nadahnuto su govorile profesorice povijesti umjetnosti Maja Gagro i Ana Šakić, sama autorica i akademski slikar Frano Primorac koji je izložbu i otvorio. Nakon otvorenja izložbe, u čitlučkom hotelu Brotnjo upriličeno je predstavljanje romana Anamarie Alpeze i knjige Večernjakova novinara "Politički rječnik Frane Vukoje".

Dok je Frano Vukoja svojim iznimnim glumačkim umijećem kazivao na stotinu kratkih prigodnih viceva o vinu i smilju te zgoda i iz svakodnevnog života od prevelikog oduševljenja i nezaustavljivog smijeha posjetiteljima su jednostavno navirale suze na oči. Stoga su raspoloženog Vukoju neprekidno nagrađivali dugotrajnim i zasluženim pljeskom. Na kraju su mu odreda čestitali što im je, barem nakratko, priuštio nezaboravnu večer i radosne trenutke opuštanja i smijeha. Završne svečanosti 17. dana MH u Brotnju nastavljene su u prekrasnoj dvorani čitlučkog hotela Brotnjo tradicionalnim kušanjem mladoga vina te simboličnim zatvaranjem bačve.

Najstariji vinar

O značenju njegovanja tradicije govorili su čitlučki načelnik Ivo Jerkić i župnik fra Miro Šego. Čast da prvi kuša mlado vino iz broćanske drvene bukare te simbolično zatvori bačvu pripala je iskusnom vinogradaru i vinaru 86-godišnjem Anti Radišiću.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije