17. lipnja

Joy Division reizdanjima slave 40 godina kultnog albuma “Closer”

29.04.2020.
u 16:29

Joy Division će u povodu jubilarne 40. godišnjice drugog albuma “Closer” objaviti reizdanje kultnog albuma. Ovo izdanje stiže nakon prošlogodišnjeg reizdanja revolucionarnog debitantskog albuma “Unknown Pleasures” i bit će utisnuto na providnom vinilu koji bi u prodaji trebao biti dostupan 17. lipnja.

Uz ovaj fantastičan LP, na isti dan bit će objavljena tri maxi singla “Transmission”, “Atmosphere” i “Love Will Tear Us Apart” na kojima će kultne pjesme zaživjeti u novom remasteriranom ruhu. Ovi singlovi nisu doživjeli svoja reizdanja još od gašenja Factory recordsa, a njima će se prigodno obilježiti i 40. godišnjica smrti frontmena Iana Curtisa koji je preminuo 18. svibnja 1980.

Joy Division su snimili samo dva albuma prije tragične smrti pjevača Iana Curtisa, ali ono što im je uskraćeno u dugovječnosti sastava kao takvog, nadoknađeno je u kvalitetu albuma kojom su Ian Curtis, Bernard Sumner, Peter Hook i Stephen Morris oblikovali zvuk i atmosferu alternativne glazbene scene koja je usljedila u desetljećima posle njih.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije