Ana Rucner

Jako se veselim koncertu u središnjoj Bosni - bit će to “ljubav na prvi ton”

VL
Autor
Željko Andrijanić
08.03.2018.
u 07:15

Najpopularnija hrvatska violončelistica Ana Rucner 2. travnja održat će koncert u Vitezu u velikoj dvorani hotela Central koji se nalazi u sklopu Franšiznog centra u Vitezu. O tome detaljo u intervjuu za Večernji list  govori ova velika umjetnica koja je jako senzibilizirana za ove krajeve da je čak nastupila i na Eurosongu pod zastavom Bosne i Hercegovine. Ana Rucner rođena je 12. veljače 1983. godine u Zagrebu u obitelji glazbenika - majke Snježane koja je svirala čelo u HNK i oca Dragana koji je svirao violinu u Zagrebačkoj filharmoniji.

Kada ste počeli svirati i kako ste izabrali baš taj instrument? Je li to bila “ljubav na prvi takt”?

- Odrasla sam u glazbenoj obitelji. Moja majka svira violončelo u orkestru Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, otac je violist u Zagrebačkoj filharmoniji, brat isto svira violu i zapravo oduvijek sam bila okružena glazbom. Gledajući majku i njezin prekrasan instrument koji podsjeća na ljudsko tijelo, a proizvodi zvukove najsličnije ljudskom glasu, poželjela sam i sama probati svirati. Jako mi se svidjelo, jer instrument vam omogućava da prenesete svoje najskrivenije i najdublje osjećaje, a uz glazbu otkrivate neke druge svjetove. Sa sedam godina krenula sam u glazbenu školu, nakon nje u srednju i na kraju i diplomirala s najvećim ocjenama na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji. Moja ljubav prema glazbi traje već šesnaestu godinu, a prošle godine sam obilježila 15 godina umjetničkog rada dvama prekrasnim koncertima u Zagrebu i Osijeku. Do danas sam osvojila više od 30 priznanja i nagrada za svoje videospotove u kojima promoviram ljepote Hrvatske i jako sam ponosna na mogućnost da na svoj način mogu promovirati kulturu i umjetnost svoje zemlje. Glazba je moj život, inspiracija i modus vivendi, ispunjava me i čini sretnom.

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije