Franjevačka galerija

Izložba o životu i djelu fra Joze Pejića, osnivača galerije i ALU-a

za pokbih........050907...........franjevacka galerija u sirokom brijegu.......izlozba bit zivota - bit umjetnosti.........fra jozo pejic, ravnatelj akademije likovnih umjetnosti ispred plakata za izlozbu.........snimio: velimir begic
14.07.2016.
u 11:00

Predsjednik Vlade Zapadnohercegovačke županije Zdenko Ćosić otvorit će u ponedjeljak, 18. srpnja u 20 sati, u Franjevačkoj galeriji u Širokom Brijegu izložbu “Život i djelo fra Joze Pejića”.

Izložba je organizirana na poticaj vodstva Matice hrvatske - Ogranak Mostar, u čast fra Jozi Pejiću, jednom od osnivača Franjevačke galerije u Širokom Brijegu.

Posjetitelji izložbe moći će vidjeti dio slika, crteža i grafika što ih je s ispisanim posvetama dobivao za svoj imendan pokojni fra Jozo Pejić. Fra Jozo Pejić rođen je 1. studenog 1935. u Sovićima, općina Grude. Studij teologije završio je na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu i zaređen je za svećenika 1963. godine.

Fra Jozo Pejić bio je suosnivač Franjevačke galerije u Širokom Brijegu i njezin voditelj sve do smrti te suosnivač i ravnatelj Akademije likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu. Umro je 27. prosinca 2014. 
godine.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije