u petak, 29. studenoga

Izložba murala 8. Street Arts Festivala Mostar

26.11.2019.
u 09:20

„Ulična umjetnost u Mostaru ima značajnu ulogu. To je prostor slobode koji na suptilan način privlači energiju mladih ljudi, oživljava i artikulira određene prostore te potiče na dijalog“, kaže arhitektica Senada Demirović Habibija

Street Arts Festival Mostar predstavit će u petak, 29. studenoga, u Galeriji Virus u 19 sati izložbu murala oslikanih na ovogodišnjem osmom izdanju Festivala.

Posjetitelji će imati priliku na jednom mjestu pogledati fotografije novih urbanih markera koji se nalaze na mostarskim ulicama, a čiji autori su iz Bosne i Hercegovne, Hrvatske, Srbije, Italije, Španjolske, Brazila, Njemačke, Argentine i SAD.

Autor većine fotografija je sarajevski fotograf Branimir Prijak, a nekoliko njih su okom svoje kamere zabilježili Iris Ivković, Inga Kotlo, Amela Kreso, Sanel Kajan i Ajdin Kamber. Sponzor izložbe je ZK Office.

„Ulična umjetnost u Mostaru ima značajnu ulogu. To je prostor slobode koji na suptilan način privlači energiju mladih ljudi, oživljava i artikulira određene prostore te potiče na dijalog“, kaže arhitektica Senada Demirović Habibija.

Street Arts Festival Mostar pokrenut je 2012. godine kao omladinska inicijativa i nastavio se razvijati sve do danas i postao jedan od značajnijih festivala ulične umjetnosti u regiji i šire, saopćili su organizatori.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?