Traje do 19. svibnja

Izložba "Euharistijska čuda diljem svijeta" u Livnu

21.04.2023.
u 15:07

Putujuća izložba "Euharistijska čuda diljem svijeta" otvorena je u četvrtak u izložbenoj dvorani Franjevačkog muzeja i galerije na Gorici u Livnu.

Autor ove izložbe je jedan od najmlađih blaženika Katoličke crkve Carlo Acutis koji je preminuo u svojoj 15 godini od leukemije. On je nekoliko mjeseci prije svoje smrti na mrežnoj stranici koju je sam napravio, prikupio podatke o svim euharistijskim čudima u svijetu, dokumente koji su dokaz da se radi o nadnaravnim događajima, kao i slike te je sve klasificirao po lokalitetima.

Napravio je tako pregled 136 priznatih euharistijskih čuda u svijetu koja su se dogodila tijekom različitih razdoblja u povijesti. Radi se o pravom virtualnom muzeju koji je dostupan on line, a sama izložba prošla je pet kontinenata.

Nakon otvaranja izložbe župnik župe Presvetog Trojstva iz Novog Travnika don Ante Ledić predvodio je molitvu klanjanja pred Presvetim uz glazbenu pratnju i pjevanje slavljeničkog benda "Trinitas" i brojnih okupljenih vjernika.

Izložba "Euharistijska čuda diljem svijeta" u Livnu ostaje do 19. svibnja, a može se pogledati svakim radnim danom u vremenu od 8 do 15.30 sati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije