12 kratkih priča

Izašla nova knjiga Miljenka Stojića 'Priča o njoj'

27.02.2024.
u 16:16

Iz tiska je izišla treća knjiga kratkih priča hercegovačkog franjevca, književnika i novinara Miljenka Stojića pod nazivom "Priča o njoj". 

Knjiga sadrži 12 kratkih priča: "Pivac", "Profesor", "Dragec, Mate, pravi...", "Narodni neprijatelj u selu", "Minobacačka priprava", "Riki", "Adresa", "Maći", "Ne će dvaput", "Samo ja", "U planini" i "Glasnije". 

"Moram priznati da sam pjesnika Miljenka poznavao i kroz priče za djecu (npr. Računalko), ali ovu jednostavnost i jedinstvenost, a takovu dubinu i misaonost do sada nisam sreo kod Miljenka. Ove su me priče dirnule i dodirnule, ne samo u srce već su me intelektualno i spiritualno jednostavno ostavile nemirnim – uz/nemirenim", napisao je o knjizi recenzent Zdravko Kordić. 

Mate Kovačević piše da su Stojićeve priče ispredene na standardnom hrvatskom jeziku, a u karakterizaciji i oslikavanju pojedinih likova rabi dijalekt, što pričama uz bogat kolorit daje i svojevrsnu uvjerljivost.   

"Ove tople ljudske priče, kao kapi dobrote, blagotvorno djeluju na um i svako dobronamjerno srce, a u hrvatsku književnost bacaju stojićevske 'snopove zlatne svjetlosti'", dodao je. Knjiga je izašla u nakladi Ogranaka Matice hrvatske u Čitluku i Opuzenu. Knjigu je uredio Ljubo Krmek, a lekturu i korekturu potpisuje Zdenka Leženić. Za tisak je zaslužna tiskara FRAM-ZIRAL iz Mostara. 

Miljenko Stojić piše pjesme, oglede, djela za djecu, kratke priče, aforizme, književnu kritiku, stručne i novinarske članke, uređuje knjige te prevodi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije