Vlada dala suglasnost

Ivanu Vukoji mandat ravnatelja na četiri godine

'bih...mostar...03.10.2013...hrvatsko narodno kazaliste, mala scena, ravnatelj ivan vukoja foto: zoran grizelj vecernji list'
03.09.2014.
u 09:50

Nova sezona HNK Mostar počela je 1. rujna, a publika može očekivati dvije premijere te obnovu stare predstave HNK

Vlada Hecegovačko-neretvanske županije (HNŽ) na svojoj je posljednjoj sjednici dala suglasnost na imenovanje Ivana Vukoje za ravnatelja Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru (HNK).

Očekivana odluka

Podsjetimo, Vukoja je dosad vrlo uspješno obavljao dužnost v. d. ravnatelja te kazališne kuće, a imenovanje ravnateljem bilo je očekivano i posljedica je prirodnog slijeda okolnosti.

Otkako je na čelu HNK Mostar Vukoja je, osim nekoliko uspješnih i nagrađivanih predstava, uspio HNK staviti u pravne okvire. Izvršen je prijenos ovlasti na županiju koja je preuzela osnivačka prava nad ovom kazališnom kućom od vitalnog značaja.

Drugo, riješeno je i pitanje Upravnog vijeća koje je nakon dužeg vremena moglo raspisati natječaj za ravnatelja, tako da je ovaj cijeli proces uspješno priveden kraju. Tek sad su stvoreni svi pravni uvjeti kako bi HNK Mostar mogao normalno funkcionirati.

- Moj dosadašnji rad na mjestu v. d. ravnatelja bio je očito dovoljna potvrda osnivačima da mi ukažu ovo povjerenje na iduće četiri godine. Ono što bi svakako trebalo napraviti kao idući korak i tu ćemo dati sve što možemo je to da u županijskom proračunu dobijemo status redovitog korisnika sredstava i da konačno pređemo sa sadašnje nezahvalne pozicije korisnika grant sredstava. Tek tada ćemo se moći maksimalno posvetiti poslu koje kazalište treba u miru raditi - kazao nam je Vukoja.

Rub opstanka

Naime, nedavno je donesena odluka po kojoj se za 20 posto smanjuje iznos sredstava korisnicima granta, čime je HNK Mostar ponovno doveden na rub opstanka. Što se tiče planova za novu sezonu, koja je službeno započela 1. rujna, ravnatelj Vukoja nam je kazao kako kazalište već za idući tjedan priprema premijeru poetsko-scenskog recitala Hercegovina III. dio, a najavljene su i dvije premijere, te obnova jedne stare predstave iz fundusa HNK-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije