natjecanje glazbenika

I Posušani su pokazali da je glazba trud, znanje i “zvonka radost”

27.04.2018.
u 10:11

Na natjecanju učenika i studenata glazbe iz Federacije Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Republike Hrvatske u Travniku i Novom Travniku posuški glazbenici polučili su vrijedne rezultate. Okupilo se više od tisuću mladih glazbenika u 250 ansambala i orkestara. Najbolji učenici i studenti glazbe iz 40-ak škola i glazbenih akademija predstavili su svoj rad, kao i rad nastavnika i učitelja svoje škole. Osnovna glazbena škola “Posušje” na natjecanje je prijavila osam ansambala u kategoriji glasovira/klavira četveroručno, ukupno 6 ansambala raspoređenih prema dobima i razredima, zatim puhački ansambl - duet flauta i u kategoriji gitarski ansambli - jedan duet gitara. Već po tradiciji, učenici OGŠ Posušje su na natjecanje otišli dobro pripremljeni te su i ostvarili vrlo dobar rezultat. Osvojili su dvije prve nagrade, dvije druge te četiri treće nagrade.

Nagrađeni

Nagrađeni ansambli: Luka Brkan i Luka Žulj u klasi prof. Ivice Čondrića osvojili su I. nagradu – gitarski ansambli I. kategorija. Dvojica Luka su osvojila i najveći broj bodova od svih kandidata, tako da su i apsolutni prvaci BiH, odnosno ovoga natjecanja u I. kategoriji. Lucija Jukić i Darija Rezo u klasi prof. Kristine Boras i Marka Palamete, uz pomoć prof. Ane Marije Milićević, osvojile su I. nagradu u klavirskim ansamblima u I. kategoriji, a to su I. i II. razredi glazbenih škola. Lucija Krsmanović i Paola Ramljak u klasi prof. Kristine Boras osvojile su II. nagradu klavirski ansambli, a Petra Vranjković i Sara Protrka, također u klasi prof. Kristine Boras, osvojile su III. nagradu u kategoriji glasovir četveroručno.

Ana Ćesić i Manda Pekas u klasi prof. Ana Marije Milićević i Antonije Pešorda, učenice III. razreda, osvojile su II. nagradu u II. kategoriji - klavirski ansambli. A Luka Penava, IV. razred, i Adama Galić, V. razred, u klasi prof. Ivana Radoša, osvojili su III. nagradu - klavirski ansambli. Karla Begić i Mirta Pekas, učenice V. razreda, u klasi prof. Ane Marije Milićević i Antonije Pešorda, osvojile su III. nagradu u III. kategoriji klavirskih ansambala. Ana Širić, V. razred, i Vanessa Erceg, VI. razred, duet flauta, u klasi Jelene Mandić, puhački ansambli II. kategorija, osvojile su III. nagradu.

Promocija glazbe

- Već petnaestak godina sudjelujemo na različitim natjecanjima gdje se naši učenici upoznaju s mladim glazbenicima iz drugih škola. Značaj ovakvih natjecanja je u promociji glazbe kao univerzalnoga jezika koji povezuje ljude cijeloga svijeta. “Glazba je zvonka radost”, rekli bi pjesnici. U četiri dana Travnik i Novi Travnik bili su središta “zvonke radosti”. - Bilo je radosti, bilo je i suza, kada se negdje pogriješi neki ton, bilo je i treme pred nastup, ali kada sve zbrojimo, natjecanje je pokazalo da se u našoj maloj, jednoj od najmanjih škola u BiH, vrijedno radi - istaknuo je za Večernji list ravnatelj Osnovne glazbene škole “Posušje” prof. Ljubo Begić.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?