Emir Kusturica

Hrvatska je nacionalni monolitet

31.01.2017.
u 07:00

- Možemo zaključiti kako je novi svjetski poredak ustvari nas ostavio u nevolji, od nas gradio multietničku osobinu, a od svih naših susjeda napravio praktički nacionalne monolite.

Hrvatska je nacionalni monolitet. Kažnjeni smo za tu bivšu Jugoslaviju i za otpor koji smo pružali globalizmu.

Mi smo u daljnjem postupku kažnjeni i u Bosni i Hercegovini gdje je napravljena prva islamska država i koja će se tek razvijati.

Svoj sljedeći film radit ću u Kini ili u R usiji. Srpskim temama bavio sam se u posljednjih 20 godina vrlo ozbiljno.

Mislim da je ta tema iscrpljena. Mislio sam da će možda biti netko tko bi pomislio kako bi bilo pametno da se napravi serija “Na Drini ćuprija”... Postoje ljudi, postoje pametni ljudi... postoje ljudi kao što je sadašnji ministar kulture, kao što je bio i prošli, svi manje ili više iz sfere kojoj pripadam i ja, ali oni nemaju moć pokrenuti ozbiljan nacionalni projekt.

Oni se toga boje upravo zato što se ta politika i formatira na planu na kojem je prvo što će reći u Sarajevu, što će reći u Zagrebu... E pa ja odoh u Kinu. Tamo nema ni Interpola, nema ni jedne kopče s Europom. Tamo postoji jedan potpuno zaseban svijet s mnogo mogućnosti - kazao je redatelj.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije