Mediteran Film Festival prikazuje

‘Houston, imamo problem!’ Odlična 
zezancija koja 
nije nemoguća

22.08.2016.
u 08:00

Odlična zezancija. Tim riječima bismo mogli opisati film “Houston, imam problem” koji donosi fantastičnu priču o prodaji jugoslavenskog svemirskog programa Amerikancima, a koji je uvršten u konkurenciju 17. Mediteran Film Festivala. Film je najavljen kao “dokudrama” s dodanom dramatizacijom i elementima fikcije, no s obzirom na to da je rađen u formi dokumentarca, prosječni gledatelj ostane poprilično zbunjen, pita se koliko toga je zaista činjenica, a koliko fikcija? Mi smo, bez nagađanja, odgovor potražili kod redatelja Žige Virca.

Realnost vs. fikcija?

- Film se cijelo vrijeme poigrava granicom između realnosti, dokumentarizma i fikcije te raznih teorija zavjere. Postoje brojni mitovi o Jugoslaviji i povijesnim osobama 20. st., a jedan od tih mitova je i onaj o jugoslavenskom svemirskom programu i njegovoj prodaji Amerikancima 60-ih godina. Moja ideja je bila napraviti dobar film, s dobrom pričom koja ima svoj zaplet, vrhunac i rasplet, a na gledateljima je prosuditi u koje će njezine dijelove vjerovati.

Cijeli razgovor čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?