Američki mjuzikl

Horowitz: Mladi su primjer kako se sjajnom energijom rade velike stvari

25.03.2017.
u 11:00

Odlična ekipa plesača, pjevača, glumaca i glazbenika Sveučilišta Northwestern iz Chicaga ponudila je mostarskoj publici zanimljiv i neuobičajen program izvedbom komičnog rock mjuzikla “Mali dućan strave” (The Little Shop of Horrors). Publika je u do posljednjeg mjesta ispunjenom Narodnom pozorištu Mostar ansambl koji je stigao iz Chicaga na kraju izvedbe pozdravila višeminutnim pljeskom, stojeći, a brojni su bili oni koji su se na završetku programa željeli fotografirati s gostima iz Amerike. Ulaznice su bile rasprodane. Na izvedbi u Mostaru je bio i Paul Horowitz, zamjenik veleposlanice SAD-a u BiH.

“Oduševljen sam što sam večeras u Mostaru”, rekao je Horowitz.

“Ovo je jako posebna trupa jer u Americi ne samo da je Sveučilište Northwestern jako dobro i poznato, nego je i njihov teatarski program jedan od najboljih u SAD-u. Ovo je najveća kazališna trupa u SAD-u koju vode studenti i oni sve sami rade. I to je jako dobar primjer da kada imate mlade ljude koji imaju jako puno energije, strasti i talenta, mogu uraditi velike stvari. To je ono što mi kao Veleposlanstvo SAD-a želimo promovirati ovdje u BiH”, rekao je Horowitz.

Almir Mujkanović, direktor Narodnog pozorišta Mostar, rekao je da je NPM-u čast biti partner u realizaciji ovog programa te da je to na svojevrstan način satisfakcija ovoj kazališnoj kući za dosadašnji rad.•

Predavanje hrvatske književnice i sveučilišne profesorice Julijane Matanović o temi “Domovinski rat i hrvatska proza” održat će se u ponedjeljak, 27. ožujka s početkom u 12 sati u amfiteatru “Gabrijel Jurkić” na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Književnica i sveučilišna profesorica Julijana Matanović predaje na Katedri za noviju hrvatsku književnost Odsjeka za kroatistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Njezin književni prvijenac, roman ili zbirka pripovijedaka koja je doživjela 14 izdanja, nastao je, kako kaže, na pragu prve zrelosti. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?