HNK Mostar

HNK Osijek s predstavom "260 dana" gostuje u Mostaru

predstava "260 dana"
16.10.2015.
u 15:40

Hrvatsko narodno kazalište (HNK) Osijek gostuje u nedjelju, 18. listopada, u Mostaru s predstavom "260 dana", po romanu Marijana Gubine, u režiji Dražena Ferenčine. Predstava će biti odigrana u dva termina, u 18 i 21 sat, na Maloj sceni Hrvatskog narodnog kazališta Mostar. 

Predstava "260 dana" inspirirana je istoimenom knjigom sjećanja Marijana Gubine, koji je kao desetogodišnjak iz sela Dalj nedaleko od Vukovara, zajedno sa svojom obitelji i drugim sumještanima odveden u logor gdje je proveo dugih i strašnih 260 dana, priopćeno je iz HNK-a Mostar. 

Predstava "260 dana" osvojila je dvije prestižne nagrade, nagradu Vanja Drach za najbolju predstavu u cjelini na Festivalu glumca u Vinkovcima i na 25. Marulićevim danima u Splitu nagradu kao najbolja predstava po ocjeni publike. 

U predstavi igraju: Aljoša Čepl, Vjekoslav Janković, Tatjana Bertok – Zupković, Matea Grabić, Ivan Ćaćić, Zorislav Štark, Neven-Lucian Davidović. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?