mostar

HNK Mostar predstavio Dramski studio mladih

vukoja
21.12.2016.
u 14:49

Po riječima ravnatelja HNK Mostar Ivana Vukoja, projekt namijenjen je srednjoškolcima i mladima do 26 godina, a sastoji od radionica, seminara i sličnih metoda u oblasti dramskog odgoja.

Edukacijski projekt Dramski studio mladih Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) Mostar predstavljen je u srijedu u Mostaru.

Po riječima ravnatelja HNK Mostar Ivana Vukoja, taj projekt namijenjen je srednjoškolcima i mladima do 26 godina, a sastoji od radionica, seminara i sličnih metoda u oblasti dramskog odgoja.

- Važno je da razvijamo publiku, da privlačimo nove posjetitelje na naše predstave te da ih educiramo u kazališnom smislu. Stoga smo se odlučili pokrenuti ovaj Dramski studio kroz koji će mladi bolje razumjeti cijeli proces nastanka jedne predstave, sa svih pozicija koje sudjeluju u tome - istaknuo je Vukoja.

Dodao je kako je namjera HNK Mostar intenzivirati suradnju sa studentima i srednjoškolcima te stvoriti prisniji odnos, čvršću i plodotvorniju suradnju između kazališta i mladih.

- Na taj način dobit ćemo kazališno educirano publiku, koja će pratiti i razumjeti ono što radimo. Isto tako, želimo mladim ljudima ponuditi afinitet prema glumi i kazalištu, kako bi stekli određena znanja, iskustva, i da netko u sebi prepozna i razvije tu vrstu talenta pa se netko možda odluči aktivno ili amaterski baviti glumom - kazao je Vukoja.

Istaknuo je kako se sudionicima programa osigurava temeljita priprema i provjera sposobnosti za eventualni studij glume, režije, dramaturgije, teatrologije, te za studije fonetike, pedagogije, književnosti i psihologije.

Nakon predstavljanja Dramskog studija mladih, učenici Srednje građevinske škole Jurja Dalmatinca izveli su predstavu "Čarobni napitak djedičin" koja je, kako je rekao ravnatelj te škole Branko Landeka, najbolji pokazatelj kako bi se trebala ostvarivati suradnja između obrazovnih i kulturnih institucija u Mostaru.

Iz HNK Mostar pozvali su sve srednje škole u Mostaru da se uključe u rad Dramskog studija mladih.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije