Program za siječanj

HNK Mostar bogatim programom otvara 2016. godinu

Vanja i Sonja i Maša i još jedan
11.01.2016.
u 07:25

Na programu Hrvatskog narodnog kazališta Mostar (HNK) u siječnju su čak četiri reprizne predstave. Dobra je to prigoda za sve ljubitelje kazališne umjetnosti za pogledati predstave koje su propustili jer se uistinu radi o odličnim komadima. Ovaj tjedan, u četvrtak i petak, 14. i 15. siječnja, na repertoaru je predstava “Vanja i Sonja i Maša i još jedan” autora Christophera Duranga, u režiji Nine Kleflin k.g. U predstavi glume Sanda Krgo-Soldo, Jelena Kordić-Kuret, Velimir Pšeničnik Njirić, Ivan Skoko i Tina Laco.

Brat Vanja i sestra Sonja uživaju u svom nezanimljivom, ali stabilnom životu. Sve se uzburkava kad se njihova sestra Maša, filmska zvijezda izblijedjele slave, vraća u njihov mirni seoski dom.

U petak, 22. siječnja, u 20 sati bit će izvedena predstava “Ljepotica iz Leenanea” autora Martina McDonagha, u režiji Segora Hadžagića k.g. U predstavi glume Jelena Kordić-Kuret, Sanda Krgo-Soldo, Robert Pehar i Bojan Beribaka.

“Ljepotica iz Leenanea” je crna komedija s elementima melodrame i horora, koja tematizira odnos usidjelice Maureen i njezine majke Mag koje žive na brdu u malom mjestu Leenaneu, na zapadu Irske u okrugu Galway, tamo gdje je mnoga ljeta kao dječak znao provoditi i sam autor Martin McDonagh. U toj irskoj provinciji svatko zna sve o svakome, ali neke su tajne ipak dobro čuvane. Svakodnevicu McDonaghovih dama sastavljenu od redovitih svađa potpuno preokrene neočekivani dolazak nekadašnjeg prijatelja koji se zaljubi u Maureen. Martin McDonagh u ovoj priči kroz odnos majke i kćeri uspijeva prikazati sve objektivne i subjektivne okolnosti promašenog i nedosanjanog sna, osobnog, socijalnog i nacionalnog.

U srijedu, 27. siječnja, s početkom u 20 sati na programu je predstava “Sve o ženama” autora Mire Gavrana, u režiji Roberta Raponje. U ovoj predstavi briljiraju Jelena Kordić-Kuret, Nikolina Marić i Angela Bulum. Predstava “Sve o ženama” vodi nas kroz pet različitih priča iz svakodnevnog života koje razumiju sve žene na svijetu. Vještim prepletanjem komedije i drame priča nam o prijateljstvu, karijeri, ljubavi, djetinjstvu i starosti.

I na koncu, u četvrtak, 28. siječnja, također u 20 sati, izvodi se najnovija predstava u produkciji HNK Mostar “Brat magarac”. Predstava je rađena po djelu Renea Medvešeka, a režirao ju zagrebački Kenijac Lawrence Kiiru, k.g. Praizvedena prije petnaest godina, predstava je polučila ogroman uspjeh, o kojemu je nepodijeljeno svjedočilo zanimanje publike i kritike. “Brat magarac” donosi optimizam i radost onako kako ih je sveti Franjo širio oko sebe za vrijeme svog ovozemaljskog života.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije