sezona 2015./2016.

Grupa VOD zatvorila sezonu Narodnog pozorišta Mostar

vod
04.07.2016.
u 16:56

Koncertom mostarske grupe VOD, u sastavu Vjekoslava Raspudić, Orhan Maslo Oha i Marin Zadro, Narodno pozorište Mostar svečano je zatvorilo sezonu 2015./2016., priopćeno je iz te kulturne ustanove.

 - Bila nam je velika čast što nas je Narodno pozorište Mostar pozvalo da održimo ovaj koncert, pogotovo nakon našeg prvog nastupa na festivalu 'Mostarska liska', što znači da smo potvrdili svoju kvalitetu i jako nam je drago jer smo vidjeli da se sviđamo i publici - rekla je Vjekoslava Raspudić nakon koncerta, javlja Fena.

Koncert je održan na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Mostar, a publika je u izvedbi VOD-a imala priliku čuti skladbe iz predstava “Hotel Plaza” u režiji Admira Glamočaka, "Đaurko moja” u režiji Kaće Dorić, “Život u smrti” u režiji Ahmeda Imamovića i drugih: 'Fly me to the Moon', 'Are You Lonesome Tonight', 'In dreams', kao izvedbi sevdalinke 'Anadolka', 'Što te nema' u spomen na Jadranku Stojaković, 'O jednoj mladosti' Josipe Lisac, 'Da sam ja netko' Indexa.

Na početku programa u NPM-u 16-godišnji Hamza Šantić je izveo pjesmu nastalu po tekstu čuvenog mostarskog pjesnika Alekse Šantića i time otkrio nastojanja kazališta da u idućoj sezoni na scenu postavi priču o životu tog velikog pjesnika.

U ovoj sezoni NPM je imao tri premijere i to “San ljetne noći” Williama Shakspearea u režiji Erola Kadića iz Beograda, kojom se kazalište pridružilo cijelom svijetu u obilježavanju obljetnice 400 godina od Shakespeareeove smrti.

Tu je i predstava “Derviš i smrt” Meše Selimovića, također u Kadićevoj režiji, a predstava je obnovljena zahvaljujući Yunus Emre Turskom kulturnom centru Mostar te najnovija predstava “Hotel Plaza” Neila Simona.

Kazalište je u protekloj sezoni imalo oko 80 izvedbi, ugostili su brojne programe i umjetnike, obogatili Mostar dobrom umjetnošću, a nadaju se u kazalištu i obradovali publiku.

Novu sezonu 2016./2017. otvara u drugoj polovini rujna premijerom predstave „Mrtve ribe plivaju na leđima“, Josipa Mlakića u režiji Tanje Miletić Oručević.

- Vjerujemo da ćemo do kraja godine publiku obradovati novom premijerom po tekstu jednog od trenutno najboljih živućih bh. autora Dževada Karahasana, a u pregovorima smo i za nove međunarodne koprodukcije. Osim toga, trenutno je u pripremi i nova monografija Narodnog pozorišta u Mostaru, priopćeno je iz Narodnog pozorišta Mostar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?