Mostarski slikar

Galerija Aluminij ugošćuje izložbu Željka Korena

galerija aluminij
07.06.2016.
u 08:00

U četvrtak, 9. lipnja 2016. godine, Salon 1 Galerije Aluminij ugostit će samostalnu izložbu slika jednoga od uspješnijih mostarskih akademskih slikara mlađega naraštaja Željka Korena. Riječ je o postavu koji ima dvadesetak djela, rađenih u tehnici akril na platnu, nastalih tijekom 2015. i 2016. godine.

- Svakoj od slika ime je godina nastanka i upravo zato izložbi, kao takovoj, nisam odredio poseban naziv. Bilo koji naziv, naime, bio bi nepotpun jer je ovo nastavak jednoga niza slika u kojima se bavim svojim životom. Nastojim vizualno prikazati problematiku koja me opterećuje, a to je pogled na svoju prošlost i svaki ovaj rad prikazuje po jednu gotovo izgubljenu uspomenu. Zapravo, nadomještam rupe u sjećanju stvarima koje sam izmislio. Teme koje obrađujem naizgled su nebitni djelići jednoga života, većinom sitnice, ali se zapravo one najdublje urežu u nas.

Pretpostavljajući kako je tako u svačijem životu, nadam se uspješnom uspostavljanju konstruktivne komunikacije s publikom, što je i bit svake izložbe - kazao nam je Koren.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?