Predstavljena knjiga poezije

Fra Mladenovi putokazi kao da su iz duše izmilili, iz takve se duše, raspete, a smirene, širi vedrina i srž življenja

20.08.2016.
u 11:00

“U uvodnoj pjesmi s naslovom ‘Moja molitva’ pjesnik i molitelj, redovnik i svećenik fra Mladen Rozić stoji pred svojim Bogom i izgovara svoju molitvu koja je sveobuhvatna u odnosu na svijet i čovjeka”, rekao je don Ilija Drmić na predstavljanju zbirke poezije “Cjelov života”, fra Mladena Rozića, upriličene u širokobriješkoj Narodnoj knjižnici.

Don Ilija Drmić tom je prigodom istaknuo kako je ova knjiga poezije od četiri dijela sa strukturalnog gledišta prstenasto zatvorena, ugodna za čitanje i izazovna za razmatranje o mnogim dubokoumnim temama, s tečnim stilom i jakim unutarnjim poetsko-misaonim damarom.

Križ života

Fra Ante Marić, drugi recenzent ove knjige, istaknuo je kako je fra Mladenov “Cjelov života” izrastao na pronađenim putokazima.

“Čovjek na putu života kroči opterećen križem života. Mladen u svakoj svojoj pjesmi premišlja svu tajnovitost toga puta. Njegovi putokazi kao da su iz duše izmilili, iz takve se duše, raspete, a smirene, širi vedrina i srčika življenja. Iz takve se duše ljubav rađa i razlijeva poput obilata izvora”, kazao je fra Ante.

Zahvala za potporu

Stihove iz ove knjige čitali su Lucija Rozić i Andrija Zeljko, u glazbenom dijelu programa nastupio je fra Marin Karačić, a program je vodio Marinko Karačić.

Nazočne je pozdravio Gojko Jelić, predsjednik širokobriješkog ogranka Matice hrvatske, izdavača ove knjige, a fra Mladen je zahvalio svima koji su podržali izdanje njegove stihozbirke.

Knjigu koju je grafički uredio Gojko Jelić, a ilustrirao Ilija Skočibušić, tiskao je širokobriješki Logotip.

“Cjelov života” treća je knjiga poezije fra Mladena Rozića koji se rodio 6. travnja 1957. godine u Ljutom Docu kod Širokog Brijega. Studij filozofije i teologije završio je u Sarajevu i Zagrebu. Kao svećenik djelovao je u Širokom Brijegu, Humcu, New Yorku, Čerinu, Tomislavgradu, a trenutačno je na službi u Bukovici.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije