Mostar

FOTO: Predstavljena slikovnica Zagrljaj pletene hobotnice

zagrljaj pletene hobotnice
15.11.2021.
u 14:52

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana prijevremeno rođene djece (17. studenoga) danas je u Osnovnoj školi Silvija Strahimira Kranjčevića u Mostaru predstavljena slikovnicu Zagrljaj pletene hobotnice koju je napisala književnica za djecu i mlade i naša školska knjižničarka Milena Jukić Bandić.

Slikovnica je predstavljena učenicima drugih razreda, a priča o Hobiju-Bobiju, malenoj hobotnici čarolijom pretvorene u pletenu igračku, nikoga nije ostavila ravnodušnim.

Zagrljaj pletene hobotnice govori o prijevremeno rođenim bebama i velikoj hrabrosti i snazi života u svakom njegovom obliku.

Slikovnicu je ilustrirala akademska slikarica Anđela Bukovac, urednik je Šimo Ešić, a izišla je u nakladi Lijepa riječ, Tuzla.

Inače, Zagrljaj pletene hobotnice rezultat je projekta pokrenutog od strane Udruge za nedonoščad, Mostar, s ciljem senzibilizacije javnosti o poteškoćama s kojima se susreću prijevremeno rođena djeca, ali i njihovi roditelji. Ona je bajka i informativna slikovnica u jednom, a svi koji je budu čitali zasigurno će doznati nešto zanimljivo i naučiti nešto novo.

Kupnjom 20 primjeraka slikovnice Zagrljaj pletene hobotnice, naša je školska knjižnica postala bogatija za još jedan novi naslov, a naša škola bogatija za uključivanje u još jedan humanitarni projekt, podržavajući ovu plemenitu ideju te doprinoseći u stvaranju boljih i kvalitetnijih uvjeta rada Udruge za nedonoščad, Mostar.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije